Dit wil je niet missen...

Wat droegen wij tijdens de kerst? 3x budget OOTD ’s voor de feestdagen

Het is misschien een beetje als mosterd na de maaltijd. Maar ach, wat is er nou leuker dan in januari toch nog even wat feestelijks te posten? Daarom deel ik met terugwerkende kracht onze kerstoutfits van dit jaar. Althans, die van onze kleinste kerstengels dan.

3x uitdossen met de feestdagen

Ik ben dol op kerst en dol op kleding. De kerstoutfist lagen dan ook al tijden klaar in huize Roelina’s, dat begrijp je. Maanden van te voren ben ik al bezig met het ‘vinden’ en combineren  van leuke, feestelijke kinderkleding. Want met kerst mag ik mijn mannetjes weer heerlijk uitdossen als échte heertjes. En nu kan het nog, straks bepalen ze het grotendeels zelf. Ik geniet daar dus nog maar even extra van.

#1 OOTD’s kerstavond

Kerstavond is traditoneel voor ons de officiele aftrap van de feestdagen. Op die dag storten wij ons al op het spreekwoodelijke feestgedruis, met vaak al het eerste familiebezoekje op de middag voor kerst bij de oma van vriendlief. Kerstavond waagden wij ons aan de gourmet bij mijn schone zuster en zwager thuis. Onze jongens droegen deze avond hun opperbeste outfit.

De oudste droeg een stoere spijkerbroek van Name it met daarop een colbertje van HM. Onder het colbertje droeg hij het shirtje met gouden strik van Bang Bang CPH dat ik al tijden op de plank had liggen. De jongste kerstengel droeg een overhemd met gilet én strik dat we vorig jaar scoorden bij de Primark. Super cute (al zeg ik het zelf) gecombineerd op een stoere spijkerbroek van Feetje.

#2 OOTD’s eerste kerstdag

Tweede kerstdag vierden wij thuis met mijn ouders. Ook al zijn we thuis, nog steeds vind ik het leuk om het hele gezin feestelijk uit de dossen. Zo droeg onze Koekepeer een bordeaux rode skinny jeans van DJ Dutch Jeans met daarop zijn ‘foute kerstrui’ van Spiderman. Ik kocht deze bij C&A en heel eerlijk, zo fout vind ik de trui niet eens. Onze Knorrepiet droeg een stoere spijkerbroek van Name it met daarop een krijtstreep colbertje van Guess. Onder het colbertje een shirtje met dassenprint van Zara uit de collectie van vorig jaar.

#3 OOTD’s tweede kerstdag

Op de tweede en laatste kerstdag aten we bij mijn schoonvader en zijn vrouw. Deze dag gingen de jongens op ‘nostalgisch chigue.’ Anders gezegd: lekker fout! Onze oudste droeg een jacguard look geweven pantalon van Lemon Beret gecombineerd met een cremekleurig vestje met arm pads. Het vestje kocht vriendlief bij, ja wel, de Lidl. Ik moet zeggen, ik was best verrast, want Lidl heeft eigenlijk best leuke kinderkleding. Onze jongste droeg een bandplooi pantalon met bretels, wederom van de Lidl. Het broekje combineerde ik met een heerlijke kabeltrui met eveneens arm pads. De kabeltrui kochten we ook vorig jaar al bij de Primark.

3x een budget OOTD voor de feestdagen

Je leest het, de outfits mijn twee kleine kerstengels waren een ratje toe van oud, nieuw, budget en merk. Het maakt mij dan ook écht niet uit wat de kleidng heeft gekost of waar het vandaan komt. Mijn motto is en blijft ook tijdens de feestdagen: als het maar leuk is. En bovenstaande outfits bewijzen maar weer eens dat je je ook best budget leuk kunt kleden tijdens de feestdagen.

Lees ook: Zara kindermode wishlist met de leukste kerstoutfits voor peuters

En wat droeg jij tijdens de feestdagen? Houd jij ook van uitdossen?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog