Dit wil je niet missen...

Dragen, dragen, dragen in een ByKay draagdoek

Bij onze eerste koekepeer, zoontje nummer 1, kreeg ik een draagdoek van ByKay cadeau. Ik had er eigenlijk nooit zo over nagedacht dat een draagdoek, naast een kinderwagen, ook een optie was om je babywaar in te vervoeren. Maar met een gezin bestaande uit kinderen én honden is een draagdoek echt een uitkomst.

Ik moet eerlijk toegeven, ik was behoorlijk sceptisch over het fenomeen draagdoek. Ik had er wel eens wat vrouwen mee zien lopen, maar ik vond het altijd een beetje geitenwollensokkerig en niet echt wat voor mij…  Maar het hebben van honden heeft dit toch in een ietwat ander daglicht geplaatst. Want het uitlaten ervan mét kinderwagen in de ene hand en onze 2 knotsgekke boxers in de andere, maakt het hebben van een draagdoek eigenlijk best wel zinvol. Met een draagdoek heb je namelijk je handen vrij. Handen die je juist zo hard nodig hebt wanneer je het dol enthousiaste hondenspul probeert in toom te houden. Bovendien is de draagdoek van ByKay in de stoere denim uitvoering alles behalve geitenwollensokkerig en dat trok mij uiteindelijk over de streep om in de wereld van draagdoeken te stappen.

draagdoek

Ik was overigens niet meteen om toen ik de draagdoek voor het eerst uitprobeerde. Het omknopen ervan is namelijk nog best een dingetje. En voor iemand met zo weinig geduld als ik, zei de gek… al helemaal. Toen ik de draagdoek dus gebruikte om onze koekepeer in te vervoeren, heb ik deze menig keer vervloekt. Want even snel de deur uit wippen is er niet helemaal bij… zeker niet als je nog niet erg geoefend bent met het handelen van een baby. Ik vond het doodeng en maar niks om mijn fragiele baby’tje in een op het eerste gezicht niet stevig zittend draagdoekgeval te hangen. Maar na flink wat oefenen, is het mij toch gelukt het draagdoekkunstje onder de knie te krijgen en bleek de draagdoek inderdaad een enorme uitkomst te zijn. Nu, bij zoontje nummer 2, heb ik de draagdoek dus weer uit het stof gevist. Geoefend als ik inmiddels ben met het handelen van een miniwezentje dat baby heet, bleek ook het omknopen van de draagdoek een stuk eenvoudiger te gaan dan voorheen. Oké, dit was niet meteen de eerste keer zo, maar ik kreeg al gauw een aha momentje. Nu slinger ik de jeans doek in een oogwenk om en hang ik daar mijn kersverse babywaar in als of het niks is.

draagdoek2

Een draagdoek is overigens niet alleen een uitkomst om je baby in te vervoeren wanneer je gewoon even de deur uitgaat voor een wandelingetje. Ook tijdens huishoudelijke klusjes, zoals stofzuigen, heeft de draagdoek bij mij uitstekend dienst gedaan. Want ook dan heb je beide handen zo vrij als wat. Bovendien is een draagdoek ook aan te raden wanneer je baby veel last heeft van krampjes. Die hummeltjes vinden het namelijk heerlijk om zo strak, lekker warm en dicht bij mama gedragen te worden. Je hebt er letterlijk geen kind meer an!

Ik ben dus wederom en nog steeds enorm blij met de in jeans uitgevoerde babycarier van ByKay. Hij is stoer, fashionable, past bij elke look en.. oh ja… hij is ook nog eens hartstikke functioneel. Ben je ook op zoek naar een draagdoek? Ik kan de ‘Denim woven’ babycarier van ByKay echt elke moeder aanbevelen.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog