Dit wil je niet missen...

DIY Tipi van A Little Lovely Company

Ai… gezwicht… ik heb me laten verleiden door een enorme trend. Bah, bah…. maar oh, oh wat leuk! Want zojuist heb ook ik een heuse Tipi besteld. Een leuke speeltipi voor onze jongens. En wel om de volgende reden.

Tipi’s zijn cool

Enorm hip op het moment en niet meer weg te denken uit menig met kinderen verrijkt interieur. Populair zijn ze niet alleen bij kids (die het overigens echt niet uitmaken in wat voor een tent als dat ze mogen spelen), maar zeer zeker ook bij mama’s. Want de Tipi’s van vandaag de dag zijn gewoon hartstikke interieurverantwoord. Tentjes die niet schreeuwen maar prima passen in elke woonkamer.

Tipi in huize Roelina’s

Het was op een warme woensdag toen de papa des huizes besloot om een bezoekje te brengen aan het strand met zijn zoons, dat ik voor het eerst dacht aan het fenomeen Tipi bij ons thuis. De zon scheen fel en ik bedacht mij dat we ergens op zolder nog een strandtentje moesten hebben liggen. Zo’n half tentje dat mooi mee naar het strand kon ter bescherming tegen de zon. Uiteindelijk bleek papalief het tentje niet nodig gehad te hebben omdat een boom voldoende schaduw bood. Maar ik heb die avond uit nieuwsgierigheid toch maar dat, al jaren in plastic zittende, tentje uit de zak gesjord en in elkaar gezet. Een grote blauwe tent, compleet met tentstokken, vulde onze woonkamer. Zoonlief was er meteen niet meer uit weg te slaan en alles werd meegesleurd de tent in. Grote mama dus die deze tent nog uit de peuterklauwtjes vandaan zou weten te krijgen.

Tipi van A Little Lovely Company

Zo’n tent bleek dus een schot in de roos te zijn. Dus zwichtte ik en bestelde de Tipi van A Little Lovely Company. En ik ben nu al blij met deze keuze kan ik je vertellen. De Tipi van A Little Lovely Company is namelijk om 3 redenen precies wat ik zocht. De Tipi van A Little Lovely Company is namelijk een echte DIY Tipi want hij komt zonder stokken. Je ontvangt alleen het uitwasbare katoenen Tipitentdoek voorzien van tunnels, waar je zelf tentstokken in kunt schuiven. Tipitentstokken kun je prima maken van bezemstokken of bamboestokken die je op elke hoek van de straat, bij de plaatselijke Action, bouw- of tuinmarkt, kunt vinden tegen een betaalbare prijs. Daar wordt de Tipi dus enorm vriendelijk geprijsd van. De Tipi is verkrijgbaar in twee kleuren, wit en zwart, en wordt geleverd met een leuke verendecoratie in zwart/wit of roze/wit. Geen (te) gekke printjes, motiefjes en andere frutsels, maar plain en simpel. Hoewel ik fan ben van kleur, is mijn woonkamer al best een kermis van zichzelf. Dus een plain en simpele Tipi, dat spreekt mij wel aan. De Tipi is bovendien niet enorm groot. Met een hoogte van 1.10 meter en een diameter van 1 meter is de Tipi dus in geen enkel opzicht een vervelende sta in de weg. En omdat het kroost dat bij ons thuis rondloopt de meter hoogte nog bij lange na niet heeft gehaald, voorzie ik hier dus ook geen enkel probleem.

Benieuwd

Ik ben dus echt razend benieuwd naar de Tipi itself. En des te meer naar de reactie van zoonlief wanneer hij, nu ook binnen, een echte speeltent tot zijn beschikking krijgt. Een eigen verstopplek waar hij zich lekker in kan ’terugtrekken’.  Een  plek die mama weer kan gebruiken om, heel interieurverantwoord, al het rondslingerende speelgoed in op te ruimen. Ik zeg ‘win-win’.

De Tipi van A Little Lovely Company is onder andere te koop bij de Gele Flamingo.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog