Dit wil je niet missen...

DIY babyshower voorspellingskaarten: crea-cross 2018

Als grafisch ontwerper ben ik gezegend met dat ik af en toe leuke projectjes mag doen. Zo mocht ik onlangs aan de slag voor een babyshower. Of ik voorspellingskaarten kon en wilde ontwerpen. Natuurlijk kan ik dat!

Monochrome babyshower voorspellingskaarten

Dus ging ik in de weer met, nee geen pen en papier, maar met muis en PC in mijn geval. Het thema was monochroom. Ik deed online de nodige inspiratie op en ging aan de slag. Eerst bedacht ik wat er op de babyshower voorspellingskaart moest komen te staan. Welke onderwerpen en vragen staan er eigenlijk op zo’n kaart? Je kunt natuurlijk van alles bedenken, maar ik koos voor de basisvoorspellingen zoals: gewicht, geboortedatum en naam. Vervolgens leukte ik de babyshower voorspellingskaart op met wat eenvoudige illustraties. Zie onderstaand het uiteindelijke resultaat. Best cute toch?

Crea-Cross 2018

Afgelopen jaar volgde ik op de voet de Crea-cross linkparty van Ilse van Kreanimo. Wekelijks kwamen de leukste creaties voorbij, behorende bij een bepaald thema. Steeds dacht ik, “ja, daar ga ik aan meedoen!” Maar de praktijk leerde dat ik telkens weer nét te laat was met het uitvoeren van mijn idee en het schrijven van de blog erover. Laten we zeggen dat op deadline bloggen niet mijn meest sterke kant is.

Dit jaar wil ik wel graag een aantal keren mee doen aan de Crea-cross. En daarom besloot ik in het thema ‘zwart en wit’ van deze week, iets te vertellen over de babyshower voorspellingskaarten die ik onlangs ontwierp.

DIY babyshower voorspellingskaarten

Nu zijn er online tal van babyshower voorspellingskaarten te krijgen. En heel duur zijn ze vaak ook niet eens. Maar het meest persoonlijke is natuurlijk wel om ze écht zelf te maken. Nu heb ik het geluk dat ik uitgerust ben met de juiste professionele programmatuur, om in een handomdraai babyshower voorspellingskaarten te maken. Maar ook jij kunt het doen. Want ik maakte speciaal voor deze Crea-cross gratis printables waarmee jij zelf je eigen voorspellingskaarten kunt maken.

Wat heb je nodig?

  • Download sjabloon voor de babyshower voorspellingskaarten
  • Printer
  • Kopieermachine (of scanner)
  • (120) A4 papier
  • Zwarte fineliner, stift of kaligrafeerpen
  • Schaar of mesje met snijmat

Hoe maak je het?

Als eerste download je het gratis sjabloon van de babyshower voorspellingskaarten. Je vindt 4 babyshower voorspellingskaarten op één A4tje. Je print het A4tje vervolgens uit en vult met een fineliner, zwarte stift of kaligrafeerpen de lege vakjes in met jouw eigen bedachte vragen. Wanneer de babyshower voorspellingskaarten naar wens zijn ingevuld, dupliceer je deze zo vaak als je wilt. Je kopieert het A4tje of scant deze in en print het uit, zo vaak als nodig is, op wat dikker (120 grams) papier. Nadien knip of snijd je de voorspellingskaarten netjes uit. Klaar!

Mocht je nou denken: ik wil die babyshower voorspellingskaarten helemaal niet zelf maken. Neem dan contact met mij op voor de voorontworpen babyshower voorspellingskaarten.

Crea-Cross 2018

Heb jij ook leuke creatieve dingen ontwikkeld binnen het thema zwart en wit en heb je daar een blog over geschreven? Kom hem dan deze week even linken in onderstaande linkparty. En vergeet natuurlijk niet even te kijken bij de co-hosts van deze week. Zo vindt je bij Ilse van Kreanimo en Melanie van BMellow ook een leuk, creatief idee in het thema zwart en wit.

Kom gezellig linken!

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog