Dit wil je niet missen...

Dino’s knutselen met papieren bordjes

Het regent hier nogal eens in ons koude kikkerlandje. En hoewel ik ontzettend graag buiten ben met mijn kroost, mag ik ook erg graag knutselen. Creamama als ik ben. Daarom schuif ik met enige regelmaat alles op de tafel aan de kant om er een knutselwalhalla van te maken. Zo ging ik onlangs met mijn peuter dino’s knutselen met papieren bordjes. Kijk je mee hoe ik dat deed?

Lees ook: Wat doe je als het regent? Een 3 meter lange 3D kleurplaat inkleuren

Dino’s knutselen met papieren bordjes

Het idee van dino’s knutselen met papieren bordjes pikte ik natuurlijk van, hoe kan het ook anders, Pinterest. Waar je overigens nog veel meer dino knutsel ideeën vandaan kunt halen. Ik heb er een aantal gepind op mijn DIY bord.

Wat heb je nodig?

  • Kartonnen bordjes
  • Gekleurd papier
  • Verf
  • Glitters en andere versiersels (naar wens)
  • Verfroller
  • (kinder)kwasten
  • Watervaste edding stift
  • Lege wc-rolletjes (en of eierdozen)
  • Hobbylijm

Wat moet je doen?

Voor ik aan de slag ging, knipte ik eerst de papieren bordjes in tweeën. Deze zouden de dinolijfjes gaan vormen. Ook knipte ik dinohoofdjes – en staartjes uit van gekleurd papier en tekende daar met een eddingstift oogjes op. Alle verf en versiersels zette ik klaar en ik hulde peuterlief in een verfschort.

#1 dino-onderdelen verven

Peuter liet ik losgaan op de voorgeknipte dinolijfjes, -hoofdjes en -staartjes, die hij mocht inkleuren, schilderen en versieren met glitters. Voor het verven maakten we gebruik van verfrollers, penselen en stempelkwasten. De verf die we gebruikten was een combi van plakaatverf en vingerverf.

#2 dino’s in elkaar zetten

Toen alle dino-onderdelen geschilderd en versierd waren, was het aan mij om de dino’s in elkaar te zetten. Met hobbylijm plakte ik de dinohoofdjes en -staartjes aan de lijfjes.

#3 dinopootjes maken

Als pootjes zouden we eigenlijk in tweeën geknipte wc-rolletjes gebruiken. Maar omdat wij er niet genoeg hadden, knipte ik een eierdoos aan stukken en maakte daar de pootjes van. Uiteraard kun je ervoor kiezen ook deze nog te verven en te versieren. Maar mijn peuter was er op dat moment wel klaar mee. Onze dino’s waren dat gelukkig ook.

#4 een dinobos knutselen

Naast de twee dino’s die we maakten, knutselde ik samen met peuterlief wel nog een boom. Ons knutselwerk werd dus een heus dinobos. Ik schilderde een wc-rolletje bruin en peuterlief ging met de laatste verfresten los op een papieren bordje.

Ik knipte de geschilderde wc-rol aan de bovenzijde in en stak daar het geschilderde bordje in. Onze boom was nu ook klaar.

Resultaat van een middagje dino’s knutselen met papieren bordjes

Toen alles opgedroogt was, zetten we ons knutselwaar bij elkaar. Ons dinobos zag er meteen gezellig uit. Peuter was er blij mee en ik ook. Het was een leuke knutsel bezigheid op een regenachtige dag.

Lees ook: Gezellige lampjes van Sien en Co

Knutsel jij ook graag en wat maak je dan zoal?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog