Dit wil je niet missen...

Dinoland Zwolle, een schot in de prehistorische roos

Als voormalige inwoner van Zwolle kon ik mij het gebouw waar Ecodrome in gevestigd zat nog goed herinneren. Niet dat ik er ooit een bezoek aan heb gebracht, maar regelmatig fietste of reed ik er met de auto voorbij. Onlangs deed ik dat weer eens.  Vanaf de weg keek ik op het buitenterrein neer en zag druk spelende kinderen op een wat op het eerste gezicht een ‘groot outdoor speelparadijs’ leek. Zo ontdekte ik Dinoland Zwolle. Met een kleine peuter in huis die dankzij Peppa Pig (met haar kleine broertje George en zijn dinosaus… wraoh) behoorlijk gefascineerd is door deze prehistorische grootheden, bleek Dinoland Zwolle een schot in de prehistorische roos.

Lees ook: Dino fans opgelet: Winter Dinoland Zwolle is geopend!

Wat lees je allemaal in dit artikel?

Dino-fans

Met een klein groepje mama’s en hun kroost spraken we af dit themapark eens te bezoeken, en zo geschiede. We reden met 3 gespannen kleine dino-fans richting Zwolle. 3 kleine jongetjes in de leeftijdscategorie van 2 tot 4 jaar (die overigens zelf geheel in de veronderstelling waren al hele mannen te zijn) rolden bij aankomst al brullend uit de auto “wraoh”. Gewapend met ons grommend kroost dat ongeduldig onder alle entreepoortjes door sloop gingen we naar binnen… Daar stonden we ineens oog in oog met levensgrote Dino’s die de ingang van het terrein markeerden. Dat ze bewogen deed het hem geloof ik… Angstig kropen de eens zo stoere mannetjes achter hun mama’s.

Dinoland Zwolle

Het park bestaat uit een groot buiten- en binnenterrein. Op het buitenterrein bevinden zich verspreid over het park wel 50 dinosaurussen, sommigen daarvan bewegen zelfs of maken geluid. Bij elke dino wordt middels een bordje uitgelegd om welke soort het gaat en wat zijn rol was in het prehistorische bestaan. Voor de grotere kinderen is er zelfs een filmpje te bekijken via een app.

dinoland3

Buiten

Op het park en tussen de dinosaurussen is een grote buitenspeeltuin met diverse klimtoestellen, een (speel)strandje, een hoogte (en laagte) parcours, kabelbaan, een heus paleolab, lasergame, klimwand en mini-golfbaan. Ook zijn er allerlei gratis doe-activiteiten te doen zoals het zoeken van edelstenen en goud, een skelet blootleggen of een leerzame dino-speurtocht volgen waarmee je alle dinosaurussen op het park leert kennen.

Binnen

De binnenspeeltuin van Dinoland Zwolle bestaat uit een overdekte speelhal vol met speeltoestellen, interactieve games en een restaurant dat van eenvoudige hapjes tot aan enorme (lekkere) dino-burgers serveert.

dinoland1

Perfecte mix

Toen de stoere angsthaasjes over hun eerste schrik heen waren en eindelijk een beetje konden ontspannen, genoten ze gelukkig de rest van de dag met volle teugen van al het leuks dat er op het park te zien en te doen was. Want dat is waar dit park mijn inziens toch wel in geslaagd is, vertier geven voor kinderen van 2 jaar oud maar ook voor 14 jarigen. Het is een perfecte mix tussen spelen én educatie, wat wil een ouder (en een kind natuurlijk) nou nog meer. Dat het bezoekje aan Dinoland Zwolle indruk heeft gemaakt op onze mannen staat trouwens als een dino-paal boven water. Want 2 weken na het bezoek aan het park heeft onze kleine man het er nog steeds over… “Dinosaus… wraoh.” Wij komen zeker nog eens terug.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog