Dit wil je niet missen...
dino-kdv-traktatie

Dino traktatie voor het KDV

Dino’s is wat bij ons thuis de klok slaat. Dat meneer een zwak voor deze prehistorische reuzen heeft ontwikkeld is een understatement. Al ver voor zijn echte verjaardag wist ik het dus al. Meneertje krijgt een dino feestje en gaat dino traktaties op het KDV trakteren.

Dinosauriërs

De koekepeer is zo gek van dinosauriërs dat hij zijn boek ‘de Gigantosaurus’  inmiddels heulemaal uit zijn hoofd kent. Hij kent alle dino’s bij naam en heeft zelfs zijn favorieten, zoals de Triceratops en de Diplodocus. De wat? Tja, ik had tot een half jaar geleden ook nog geen flauw idee. Inmiddels ben ik net zo’n dinokenner als zoonlief. Dat ik voor het KDV dus dino traktatie zou maken, stond als een paal boven water. Maar het moest niet te ingewikkeld zijn. Dus zocht ik naar (p)inspiratie en maakte een super snelle en simpele KDV traktatie.

Lees ook: Muzikale traktatie: trommeltjes + download

Wat heb je nodig?

  • (Dino)inpakpapier
  • Traktatie (rozijntjes)
  • Kleine dino’s
  • Touw
  • Plakband
  • Schaar

Wat moet je doen?

#1 Knip het inpakpapier

Knip ongeveer gelijkmatige stukjes inpakpapier waarin je de traktatie, rozijntjes in dit geval, inpakt. Ik gebruikte inpakpapier van The Good Dinosaur, gewoon omdat ik dat leuk vond.

dino-kdv-traktatie

#2 Pak de traktatie in

Ik koos er dus voor om doosjes rozijnen te gebruiken. Maar het zou ook wat anders kunnen zijn. Een doosje smarties bijvoorbeeld of rijstesnoepjes. Een doosje is wel het gemakkelijkst omdat je de dino er dan makkelijk op kunt zetten.

dino-kdv-traktatie

#3 Knoop de dino erop

Wanneer de pakketjes zijn ingepakt, knoop je met wat huis tuin en keuken touw het dino-tje vast op het doosje. Ik gebruikte ieniemini dino’s maar wanneer je voor wat grotere dino’s gaat, kun je de doosjes ook op de rug van de dino’s binden.

#4 Personaliseer met een persoonlijk labeltje

Om het wat persoonlijker te maken, maakte ik kleine kaartjes. De kaartjes voorzag ik van een gaatje met een perforator en knoopte deze aan het touwtje. Ik maakte de kaartjes zelf, maar je zou ook kant-en-klare labeltjes kunnen kopen.

dino-kdv-traktatie

Klaar!

Resultaat is een gezellige KDV traktatie die eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is te maken.

Wil je nou ook zo’n traktatie maken met een gepersonaliseerd labeltje? Dat kan! Neem contact met mij op voor een persoonlijk ontwerp.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog