Dit wil je niet missen...

Dino fans opgelet: Winter Dinoland Zwolle is geopend!

Wij zijn grote fans van Dinoland Zwolle. Het leukste indoor en outdoor speelparadijs dat bol staat van de prehistorische fun! Met weemoed namen wij afgelopen zomer dan ook afscheid van het park dat doorgaans in de winter gesloten is. Totdat wij vernamen dat dit leuke dinopark in Zwolle deze winter haar deuren opnieuw opent.  Wij bezochten Winter Dinoland Zwolle, benieuwd naar wat wij ervan vonden? Kijk maar mee.

Al weken, zo niet maanden smeekte mijn peuter om weer eens een bezoekje te brengen aan Dinoland Zwolle. Van alle attractieparken, dierentuinen en speeltuinen waar hij is geweest, is blijkbaar Dinoland het meest indrukwekkend. Toen ik het bericht zag dat Dinoland deze winter weer geopend zou zijn als Winter Dinoland, wist ik dan ook: hier gaan wij naar toe in de kerstvakantie. En zo geschiede.

Dinoland Zwolle, in winterse sferen

Winter Dinoland Zwolle is ietsjes anders dan het normale Dinoland. Het park is namelijk maar voor een gedeelte open. Maar dat neemt niet weg dat er niet veel te zien en te beleven is. Want naast de gedeeltes in het park die wél open zijn, is er namelijk ook heel veel nieuws te zien. Wanneer je vanaf de parkeerplaats richting Dinoland loopt, zie je het al meteen: alles is in winterse sferen gebracht.

De T-Rexpeditie in samenwerking met Naturalis

Omdat het natuurlijk winter is, en het soms te koud kan zijn om buiten te spelen, speelt Winter Dinoland zich voornamelijk binnen af. Ons Winter Dinoland avontuur begon dan ook bij de T-Rexpeditie. Je vindt er een levensgrote replica van een skelet van de T-Rex, die in samenwerking met Naturalis tot stand is gekomen. Er omheen is van alles te doen en te ontdekken. Een speurtocht neemt je mee langs alle activiteiten.

Vooral bij het dino’s tekenen bleven we lang plakken. Hoe intrigerend is het om je eigen ingekleurde dino, nadat je deze hebt ingescand, terug te zien op TV. De zandbak met 3D projectie viel eveneens in de smaak bij mijn twee dinofans. Door kuilen te graven of bergen te maken creerde zij hun eigen dinolandschap en kwamen de dino’s tot leven. Ook kon je een 3D dino tekenen met een 3D pen. Dit was nog een behoorlijke uitdaging voor mijn peuter, dus waagde hij zich aan een strijkkralen dino.

De zandsculpturen expositie

In de zaal ernaast is een Zand Expositie te zien. Je vindt er metershoge zandbouwwerken, die gemaakt zijn door professionele zandcarvers. Ook kunnen kinderen er zelf met het zand aan de slag. Mijn peuter maakte er zijn eigen zandsculptuur en zandtekening. Maar je kon er ook een skelet blootleggen of fossielen zoeken.

Ook buiten groots dinoplezier

Ook buiten heeft het park een metamorfose ondergaan. Zo is de binnenplaats van het park omgetoverd tot een gezellig winterplein met bijbehorende verlichte kerstboom, een knusse Finse Kota met daarin een lekker wintervuurtje waar je marshmallows kunt maken. Alhoewel de grootste buitenspeelplaats gesloten is, is wel het Raptor Dock en de naastgelegen speeltuin geopend. Daar vind je ook de levensgrote T-rex die al brullend een oogje in het zeil houdt.

China light dino’s leveren een mooi plaatje op

Mijn peuter vond deze grote grommende reus toch wel een beetje spannend en dus liepen we gauw door via de verlichte dinoroute naar het indoor laser gamen. De China Light dinosaurussen die eruit zien als grote lampionnen zijn mooi verlicht, wat vooral ’s avonds een mooi plaatje oplevert.

Indoor laser gamen

In het speciaal voor Winter Dinoland Zwolle geopende bijgebouw speelt zich het indoor laser gamen af. Met verlichte pistolen ren je elkaar achterna om als eerste de babydino te redden (dat maakten wij er althans van). Mijn beide mannen gingen volledig op in hun spel, die het beiden opnamen tegen hun mama, ik zei de gek. Dat schieten bleek overigens een eitje, want uiteraard had team kids het spel met vlag en wimpel gewonnen. Hoe kan het ook anders met een gamerpapa als voorbeeld.

Winter Dinoland Zwolle ook ’s avonds geopend

Omdat het dinopark ook ’s avonds geopend is, besloten wij nog heel even in het park te blijven tot de avond zou vallen. We dronken warme chocolademelk in het T-rextaurant en mijn kroost raasde even lekker uit in het indoorspeelparadijs. Toen het schemerig begon te worden, gingen we weer naar buiten om nog één keer de verlichte dino’s te zien. En dat was de moeite van het wachten waard.

Winter Dinoland is nog tot 4 maart ieder weekend geopend van 12:00 tot 20:00. Zoek je dus iets dinotastisch leuks om te doen in de kerst- of voorjaarsvakantie? Bezoek dan eens Winter Dinoland Zwolle. Ik gok dat wij er nog wel een keer langs zullen gaan.

En? ga jij ook een bezoekje brengen aan Winter Dinoland?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog