Dit wil je niet missen...

De speelhoek kreeg eindelijk een schoolplaat wereldkaart + WIN!!! (gesloten)

“Waar wonen wij?” Dat is een veel gestelde vraag hier in huize Roelina’s. Met de wetenschap dat er andere landen zijn en mensen die een andere taal spreken, is onze kleuter steeds nieuwsgieriger naar geografie. Een schoolplaat wereldkaart kon dus eigenlijk niet ontbreken in de speelhoek van onze jongens. Vanavond trok ik de winnaar, benieuwd? Lees gauw verder.

Winnaar

Allereerst wil ik iedereen weer bedanken voor de enthousiaste reacties en deelname aan de actie. Uit alle deelnemers trok ik Marjolein Winkelaar als gelukkige winnares. Marjolein heeft inmiddels per mail een berichtje ontvangen. Via deze weg nogmaals van harte gefeliciteerd!

Schoolplaat wereldkaart met dieren

Wij wonen bij het zwijn, zo blijkt op de schoolplaat wereldkaart die we onlangs hebben toegevoegd aan ons interieur. Bij de eekhoorn is pizzaland (zoals onze kleuter Italië noemt) en de olifant woont bij de giraf, in het onderste stukje (Afrika dus). De tijger woont bij de panda, en niet in de dierentuin zoals we altijd dachten. De wereldkaart met dieren blijkt dus nu al uitermate leerzaam, zelfs voor onze peuter.

Geografie leren

Het leren van werelddelen en zien waar landen zich bevinden op de kaart, is aan de hand van het aanwijzen van dieren ineens een stuk aansprekender geworden. De kennismaking met geografie is daarmee niet alleen leuk geworden, ook een stuk gemakkelijker.

Bovendien staat die schoolplaat wereldkaart ook nog eens hartstikke leuk en maakt het de speelhoek van de jongens echt af. Al tijden was ik op zoek naar een leuke schoolplaat voor in de speelhoek. Een ABC poster of een eigen foto op een textielposter via fotokado, het kon allemaal. Maar toen kwam het aanbod van wereldkaarten.nl om een wereldkaart uit te kiezen en daarvan maakte ik dankbaar gebruik.

Lees ook: IKEA hack: ik maakte een legotafel van het Trofast systeem

(Foto: wereldkaarten.nl)

Schoolplaat wereldkaart ons dierenrijk

Het was moeilijk kiezen, want de keuze bij wereldkaarten.nl is reuze. Van wereldkaarten op hout en canvas tot zelfs behang vind je bij de online webshop wereldkaarten.nl. Na lang wikken en wegen kozen wij voor de schoolplaat wereldkaart ‘Ons dierenrijk’. Een vrolijke schoolplaat met dieren in hun bijbehorende habitat.

WIN!!! Een wereldkaart naar keuze

En weet je wat nou zo leuk is? Ik mag er ook eentje weggeven aan jou! Je maakt kans op een schoolplaat wereldkaart van 40 x 60 cm naar keuze of een andere wereldkaart t.w.v. 49,95. Meedoen is simpel! Laat in een reactie op dit bericht weten waar jij de wereldkaart zou willen ophangen.

Wil je extra kans maken? Like dan ook even mijn pagina op facebook. Blijf je meteen op de hoogte van nieuwe winacties of leuke updates over uitjes met kinderen, DIYs of andere opvoedperikelen. En je weet het: delen is lief! De winactie loopt tot en met 13 juli aanstaande. In de week erna maak ik de winnaar bekend bovenaan in dit artikel en op facebook.

Wat vindt jouw kind van geografie?

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

23 reacties op dit bericht

Leuk, ik maak graag kans!
Onze peuter vindt de wereldbol al erg interessant. Ook nu in vakantietijd is hij erg bezig met landen en dichtbij en ver weg.

Ik trek vanavond de winnaar, fingers crossed dus 🙂

Oo dit vind ik echt heel erg leuk!
Ik zou denk ik een mooi exemplaar uitkiezen voor op de kamer van mijn dochter. Ik ben nu 28 weken zwanger van een zoon en de meubels uit Fenna haar kamer gaan naar de babykamer en Fenna krijgt een nieuw bed en een nieuwe kledingkast. Zo leuk om haar kamertje ook te mogen veranderen. Een toffe wereldkaart zou er ook leuk staan!

Stiekem wel even getwijfeld of ik hem niet in de woonkamer zou hangen indien ik zou winnen. Want ik begeleid kinderen met ontwikkelings- en gedragsproblematieken. Zij komen bij mij thuis en ik weet zeker dat zij dit ook reuze interessant zullen vinden.

Leuk dat ik je ben tegengekomen trouwens, je hebt er een volger bij 🙂

Oh dat is ook een mooi idee zeg, maar op een kinderkamer doen ze het natuurlijk net zo goed. En leuk dat je me volgt.

zo’n wereldkaart voor in onze speelhoek, kunnen we samen aanduiden waar we al op reis gingen! zalig!

Leuk, ik zet je op de lijst!

Ik twijfel, een leuke kaart voor op mijn zoontjes kamer of toch eentje voor in mijn klas. Ik ga toch voor mijn zoontje want ik weet zeker dat hij het super zal vinden. Ik laat hem dan zelf kiezen welke, helemaal mooi.

Ik zet je op de lijst erbij! Genoeg keuze wat mij betreft voor je zoontje. Duimen!

Super leuk voor op de kamer van ons meisje! Kan ik haar tonen waar papa mama ten huwelijk vroeg en waar we ooit met het gezinnetje weer naartoe zullen trekken:Thailand!!

Ah wat lief en thailand, wauw! Je dingt mee.

Super gaaf voor in de s peelhoek van ons nieuwe huis waar we volgende week de sleutel van krijgen! !

Oeh spannend! Ik zet je op de lijst!

We gaan het hangen in ons verbouwde huis, waar alles mooier en beter zal zijn ! In de kinderkamer van de jongste dochter zal deze kaart mooi passen!

Een verbouwd huis, heerlijk. Daar staat ie vast goed. Ik zet je erbij.

Wat een prachtige schoolplaat! Ik zou hem ophangen op de nieuwe kamer van Milan.

Ja ik doe graag mee! Binnekort gaan we een speelhoek/bureautje maken op zijn kamer en dan zou ik deze er graag boven hangen!

Heel erg leuk, ik zet je op de lijst.

Jaaaaa super leuk voor op de kamer van Givano! We hebben al een abc schoolplaat dus deze past er perfect bij !

Leuk dat je meedoet, je staat erbij!

Wij hebben juist dezelfde – staat in mijn urban jungle! Nog steeds blij met mijn aankoop!

Mijn kinderen hebben geen lol aan topografie op school. maar zo’n wereldkaart vinden ze denk ik wel degelijk mooi.

Oh nee? Het kan bij de onze natuurlijk ook zo maar veranderen.

Praat je mee?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Meer in Inspiratie
Modderdag 2018: vandaag mag je vies worden van de modder!

Modder, het blijft een grote aantrekkingskracht hebben op kinderen. Op mijn kinderen althans wel. En geef ze eens ongelijk, want wat is nou leuker dan...

Sluiten