Dit wil je niet missen...

De speelhoek kreeg eindelijk een schoolplaat wereldkaart + WIN!!! (gesloten)

“Waar wonen wij?” Dat is een veel gestelde vraag hier in huize Roelina’s. Met de wetenschap dat er andere landen zijn en mensen die een andere taal spreken, is onze kleuter steeds nieuwsgieriger naar geografie. Een schoolplaat wereldkaart kon dus eigenlijk niet ontbreken in de speelhoek van onze jongens. Vanavond trok ik de winnaar, benieuwd? Lees gauw verder.

Winnaar

Allereerst wil ik iedereen weer bedanken voor de enthousiaste reacties en deelname aan de actie. Uit alle deelnemers trok ik Marjolein Winkelaar als gelukkige winnares. Marjolein heeft inmiddels per mail een berichtje ontvangen. Via deze weg nogmaals van harte gefeliciteerd!

Schoolplaat wereldkaart met dieren

Wij wonen bij het zwijn, zo blijkt op de schoolplaat wereldkaart die we onlangs hebben toegevoegd aan ons interieur. Bij de eekhoorn is pizzaland (zoals onze kleuter Italië noemt) en de olifant woont bij de giraf, in het onderste stukje (Afrika dus). De tijger woont bij de panda, en niet in de dierentuin zoals we altijd dachten. De wereldkaart met dieren blijkt dus nu al uitermate leerzaam, zelfs voor onze peuter.

Geografie leren

Het leren van werelddelen en zien waar landen zich bevinden op de kaart, is aan de hand van het aanwijzen van dieren ineens een stuk aansprekender geworden. De kennismaking met geografie is daarmee niet alleen leuk geworden, ook een stuk gemakkelijker.

Bovendien staat die schoolplaat wereldkaart ook nog eens hartstikke leuk en maakt het de speelhoek van de jongens echt af. Al tijden was ik op zoek naar een leuke schoolplaat voor in de speelhoek. Een ABC poster of een eigen foto op een textielposter via fotokado, het kon allemaal. Maar toen kwam het aanbod van wereldkaarten.nl om een wereldkaart uit te kiezen en daarvan maakte ik dankbaar gebruik.

Lees ook: IKEA hack: ik maakte een legotafel van het Trofast systeem

(Foto: wereldkaarten.nl)

Schoolplaat wereldkaart ons dierenrijk

Het was moeilijk kiezen, want de keuze bij wereldkaarten.nl is reuze. Van wereldkaarten op hout en canvas tot zelfs behang vind je bij de online webshop wereldkaarten.nl. Na lang wikken en wegen kozen wij voor de schoolplaat wereldkaart ‘Ons dierenrijk’. Een vrolijke schoolplaat met dieren in hun bijbehorende habitat.

WIN!!! Een wereldkaart naar keuze

En weet je wat nou zo leuk is? Ik mag er ook eentje weggeven aan jou! Je maakt kans op een schoolplaat wereldkaart van 40 x 60 cm naar keuze of een andere wereldkaart t.w.v. 49,95. Meedoen is simpel! Laat in een reactie op dit bericht weten waar jij de wereldkaart zou willen ophangen.

Wil je extra kans maken? Like dan ook even mijn pagina op facebook. Blijf je meteen op de hoogte van nieuwe winacties of leuke updates over uitjes met kinderen, DIYs of andere opvoedperikelen. En je weet het: delen is lief! De winactie loopt tot en met 13 juli aanstaande. In de week erna maak ik de winnaar bekend bovenaan in dit artikel en op facebook.

Wat vindt jouw kind van geografie?

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog