Dit wil je niet missen...

De Scheg… voor herhaling vatbaar

Het is donderdagavond als we ineens besluiten zaterdag maar weer eens te gaan zwemmen. Hoewel ik zelf geen fan ben van het zwembad (ik ben nogal smetvrezerig aangelegd en loop in een zwembad dan ook het liefst op mijn tenen tussen alle haren, losgeweekte pleisters en andere ondefinieerbaarheden door. Deze mama zwemt veel liever in buitenwater of de zee) is het voor de kleine man natuurlijk wel hartstikke leuk. Bovendien ook noodzakelijk want als schippersdochter vind ik goed kunnen zwemmen erg belangrijk. En dan moet er natuurlijk wel geoefend worden. Dus alle smetvreesproblematiek aan de kant geschoven en op naar het zwembad. In ons dorp hebben we er helaas geen en al heeft het dorpje verderop wel een zwembad we wilden toch graag eens ergens anders zwemmen. Dus besloten we naar De Scheg in Deventer te gaan. Een zwembad dat goed staat aangeschreven en (ook in onze beleving) erg leuk is voor kinderen.

Dus zo gezegd zo gedaan. Zaterdagochtend alle spullen bij elkaar verzamelt; zwemluiers – check, zwemkleding – check, handdoeken – check, eten en drinken – check, en op naar Sport en Belevingscentrum De Scheg in Deventer. Onze reis begon al vroeg want we wilden niet te laat gaan zwemmen zodat we op tijd terug zouden zijn voor het middag-schoonheidslaapje van onze koekepeer. Dus gepakt en bezakt in de auto op weg naar Deventer. Vlak voor we arriveerden sukkelde de koekepeer uiteraard in slaap (ja hoor, zul je net zien), maar bij het horen van alle enthousiaste kindjes ontwaakte meneer snel.

We zochten een familiekleedhokje en hezen ons in onze badkledij. Spullen in het kluisje gedrukt (letterlijk want dat past allemaal maar net hoor, als je met je hele bepakte gezin ten strijde trekt). Meneertje stond te trappelen van ongeduld om het zwemparadijs te betreden. Hup, nog even onder de douche (en dat vindt hij dan weer vreselijk wat dus gepaard ging met de nodige protesttranen) om vervolgens gezamenlijk, gedoucht en wel, het zwembad in te duiken.

scheg

Peer in het ondiepe gezet waarna twee grote ogen vol verbazing in de rondte keken, wat een hoop kindjes en wat een hoop water… De blijdschap was van het kleine smoeltje af te lezen. Vooral de glijbaan in het ondiepe gedeelte viel in de smaak. Maar ook de stroomversnelling waar hij samen met ons, op de arm van papa, door heen zwierde ‘whoehoe’ werd vermakelijk ontvangen. Het speciale kinderbadje was eveneens erg leuk. Dit bestond uit een ondiep geultje water met in het midden een grote zandbak waar de allerkleinsten lekker konden klieren met zand en water. Het was net het strand en ook dit vond meneer dus geweldig.  Mama daarentegen wat minder want met elke move die ik maakte in het pierenbadje vulde mijn bikini zich met nog meer zand, heerlijk! Hoewel ook de grote glijbanen lonkten, leken ons deze nog wat te veel van het goede. Maar een volgende keer zullen we deze vast en zeker aan gaan doen. Misschien op een dag dat het wat rustiger is, buiten het weekend bijvoorbeeld. Want een bezoekje aan De Scheg met ons gezinnetje is zeker voor herhaling vatbaar.

Foto’s: De Scheg

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog