Dit wil je niet missen...

De peuterTAG

Het is alweer even geleden dat Fitte mama Dees mij tagde. Maar ik was er tot nu nog niet aan toegekomen om hem in te vullen. Nu ik ga het dan toch echt doen, want ook deze is te leuk om te laten liggen. De peutertag, uitgepraat raak ik immers nooit over mijn peuter.

Naam

Finn, onze kleine blonde man. Finn betekent namelijk blond. Thank god dus dat meneertje zo blond is als het maar kan.

Leeftijd

Bijna 3 jaar.  Nog een paar maandjes.

Favoriete eten

Hoe graag ik het ook anders had gezien: hij is echt dol op ’tatjes’, zoals hij de goudgele frietekes noemt!

Favoriete drinken

Dat wisselt nogal. Momenteel is dat weer sinaasappelsap, maar het kan volgende week zo maar weer wat anders zijn. Ook met de ontwikkeling sinaasappelsap is de ‘bang voor te veel suiker’-mama niet enorm blij. Maar dat verdunnen we gewoon stiekempies met wat water.

Favoriete tv programma

Zucht, de Paw Patrol gekte heeft ook hier toegeslagen.

Favoriete boek

De Gigantosaurus van John Doodle blijft favoriet. Over boeken trouwens niet te klagen, zijn boekenplankjes barsten werkelijk uit hun voegen. Toch halen Gonnie en Gijsje, Raad eens hoeveel ik van je hou, Jip en Janneke en ook Boer Boris het niet bij het mooie prentenboek vol dinosaurussen.

Favoriete speelgoed

Dat verschilt van dag tot dag. Momenteel vinden we kleuren, kleien en puzzelen erg leuk. En natuurlijk buitenspelen wat weer kan met dit mooie weer.

Wat maakt hem boos of verdrietig?

Onze kleine man wordt zo’n beetje boos om alles. Hij zit echt middenin de peuterpubertijd en als het niet gaat zoals hij wil, dan wordt hij boos. Verdrietig wordt ie van onrecht. Als een kindje hem duwt zonder reden bijvoorbeeld. Dat snapt hij niet en dan wordt hij verdrietig.

Hoe noemt hij jou ouders of schoonouders?

Opa en oma. Alleen voegt hij er de voor- of achternaam aan toe zodat iedereen weet over welke opa of oma hij het heeft. Verder noemt hij mijn vader vaak Opa verf, omdat die nogal veel in huis geschilderd heeft.

Welke item is heel belangrijk voor hem?

Hij en zijn Bumbaknuffeldoekje zijn onafscheidelijk. Zonder Bumba gaan we NIET slapen. En Bumba is een hele speciale, want aan het uiteinde zit een aardbeiknuffeldoek geknoopt. Aardbei kregen we ooit gratis bij een verpakking Olvarit Friends en is tot op de dag van vandaag één met Bumba.

Favoriete activiteit?

Voetballen, fietsen en buiten spelen. Overigens is TV kijken ook één van zijn favoriete bezigheden. En eerlijk gezegd, vind ik dit soms best handig. Knijp heel pedagogisch onverantwoord een oogje toe. Wanneer ik bijvoorbeeld moet koken, kan ik oprecht blij zijn met Paw Patrol.

Favoriete kleur?

Ik heb eigenlijk geen idee. Ik denk blauw omdat hij het vaak over die kleur heeft. Maar eigenlijk is dat nergens op gestoeld.

Bedtijd!

Pfoe, gewetensvraag… Veel te laat. Onze beide jongens gaan tussen 20:00 en 21:00 uur naar bed. Maar in de regel is het eerder 21:00 dan 20:00 moet ik bekennen. Overdag slapen de jongens ook nog. Meest zo’n 2 á 3 uur. De jongste gaat zelfs nog 2 keer naar bed.

Waardoor gaat hij gek doen?

Zoals denk ik elke peuter doet, wanneer alle ogen op hem gericht zijn. Wanneer hij in de spotlights staat is hij in zijn nopjes. Dan kan het hem niet gek genoeg.

Wat maakt hem geweldig?

Tja, zoveel. Onze peuter is de allerliefste peuter van de hele wereld, laat ik daar eens mee beginnen. Bovendien is onze kleine man onze regenboogbaby, ook wel de eerstgeborene na het verlies van onze dochter. Dat maakt hem extra speciaal. En dan is het natuurlijk gewoon ontzettend leuk om te zien hoe hij zich ontwikkeld. Dat hij van ons beiden duidelijk iets heeft, maar dat het ook een eigen persoontje is. Een vurig karaktertje met een enorm groot en goed hart. Een deugniet maar wel iemand met een gevoel van rechtvaardigheid, dat zie je nu al. Mooi, kan niet anders zeggen. Ik ben mega trots op hem.

Dat was hem alweer. Altijd weer jammer wanneer zo’n TAG weer voorbij is. Vind je het leuk om hem over te nemen? Feel free. Ik ben namelijk erg nieuwsgierig naar andere peuters.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog