Dit wil je niet missen...

De kinderkleding TAG

Tja, omdat ik nou eenmaal gék op kinderkleding ben, kon ik het niet weerstaan om deze TAG in te vullen. Ik pikte de TAG van Linda, waarvoor dank! Want wat was ie leuk om in te vullen.

Wat is je favoriete kinderkleding winkel?

Pfoe, dat is moeilijk want het wereld wijde web is een groot kinderkledingshop-feest. Ik ben dan ook niet zo webshop-vast. Als ik er dan toch een paar moet noemen? Orange Mayonnaise vind ik een erg leuke webshop, vooral voor de wat meer urban look sla je er als een malle. Knotsknetter vind ik ook tof. Hele bijzondere merken met fijne prints van organic cotton. En dan ben ik ook helemaal fan van de Zara. Gewoon omdat de collecties van Zara lekker betaalbaar zijn en toch niet zo ogen. Tja en dan zit er nog een Zeeman op steenworp afstand van ons huis. Ook daar shop ik geregeld en veel kinderkleding. Je leest het goed: ik maak geen onderscheid in budgetkleding of waar je een centje meer voor betaald. Als het maar leuk is, dat is mijn kinderkledingmotto.

Wat is je favoriete kinderaccessoire?

Sjaaltjes vind ik dus helemaal te gek. Ik heb er alleen nog té weinig naar mijn smaak. Vooral de kwijlslabbetjes zoals ze wel eens worden genoemd, vind ik erg praktisch. Fungeren meteen als slabbetje en houdt de minikleertjes nét wat langer schoon. Fan ben ik van de sjaaltjes van Noddles, gewoonweg omdat zij steeds zulke leuke prints kiezen! En natuurlijk vind ik colsjaaltjes ook leuk, bijvoorbeeld die van Lilypilly.

Lees ook: Lilypilly, slabbetjes voor de hippe kwijlertjes onder ons

Koop je tweedehands kinderkleding?

Ja, volmondig. Eerder deed ik dat eigenlijk nooit. Maar waarom weet ik nog steeds niet. Want er is gewoon ontzettend veel goede, nog zo goed als nieuwe, kinderkleding te krijgen. En voor een prikkie, wie wil dat nou niet? Ik scoor de meeste tweedehandskinderkleding via Instagram, maar ook Marktplaats biedt genoeg leuks.

Lees ook: Second best is simply the best: tweedehands kinderkleding

Geef je veel geld uit aan één kledingstuk?

Euh, ja? Veel te veel. Als ik iets echt heel erg leuk vind, dan koop ik het. Ik probeer wel altijd te zoeken naar de goedkoopste. Dan struin ik het hele internet af op zoek naar een aanbieding. Kan ik dagen zoet mee zijn.

Wat is je favoriete kinderkleding style?

Ik ben gék op printjes. Urban, monochroom, retro… als het print heeft dan is het goed. Ik vind trouwens de urban en de retrostijl wel de leukste 2 stijlen. Niet alleen om de prints trouwens. Retro vind ik leuk vanwege de kleuren. En de urban look past gewoon rete goed bij mijn stoere boys.

Match jij wel eens de kleding van je kindje met je eigen kleding?

Niet bij mijn eigen kleding. Wel match ik mijn jongens weleens. Trek ik ze allebei een denim blouse aan ofzo. Of een zelfde kleur. Nu mag ik dat nog bepalen, straks krijgen ze een eigen mening en is die lol voor de modemama over.

Heeft je kindje wel eens een pyjama dagje?

Haha, bij mij niet. Sorry, ik vind het nou eenmaal veel te leuk om ze aan te kleden (zie hierboven: nu mag ik dat immers nog lekker bepalen). Als het papadag is, dan is het meestal wel pyjamadag.

Heeft je kindje meer kleding dan jij?

O je… ik ben bang van wel. Althans, ik heb heel veel kleding maar het meeste ervan is al zo oud. Sinds dat ik kids heb, koop ik nauwelijks nog wat voor mijzelf. Mijn hele kledingbudget (en meer) gaat op aan mijn kroost.

Wat is je favoriete kinderkleding item op dit moment?

Dat is by far de T-Rex sweater van Mini Rodini. Meteen ook mijn favoriete merk. De sweater is alles wat mijn kindermode hartje begeert. Printig, kleurrijk, urban én duurzaam. Dikke win is dat zoonlief er net zo weg van is als ik.

Lees ook: Mini Rodini T-Rex vondst van de bovenste plank

Welke kleuren passen het beste bij je kindje?

Bij mijn koekepeer passen vooral de wat fellere en hardere kleuren goed. Zwart, rood, geel en blauw. Mijn kleine knorrepiet staat de wat softere tonen goed. Maar ik wissel net zo goed hoor. Ook mijn kleinste man draagt felle kleuren als ik iets leuks daarin voor hem tegenkom.

Goh, dat was ‘m alweer. Enorm leuk om in te vullen en ik hoop even zo leuk om te lezen. Ik ben nu wel erg benieuwd naar jouw antwoorden Dewi.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog