Dit wil je niet missen...

De babynamen TAG

Ik vond weer een TAG, en weer een hele leuke al zeg ik het zelf. Ik spotte ‘m bij Cassandra van Momambition. Te leuk om ‘m spreekwoordelijk te laten liggen. De babynamen TAG. Welke namen vind ik leuk en welke helemaal niet? Je leest het allemaal hier.

Noem je top drie babynamen en één minder leuke babynaam uit de namen top 20 (SVB populaire namen)

Behalve Finn, en die is makkelijk want zo heet onze zoon, vind ik ook Thomas een erg leuke naam. Verder hebben de namen uit de top 20 niet meteen mijn voorkeur. Maar als ik dan toch nog een 3e moet kiezen, kies ik Luuk op nummer 3. Voor een meisje vind ik uit de top 3 Zoë erg leuk, gevolgd door Lotte en Liv. Welke namen echt niet mijn voorkeur hebben is Adam voor een jongetje en Fleur voor een meisje.

Lees ook: Een uitdaging, het bedenken van een babynaam #2

Wat vind je leuke tweelingnamen? jongen/jongen, meisje/meisje en jongen/meisje

Wat is deze TAG moeilijk. Want ik vind zoveel namen leuk! Maar goed omdat ik dan maar weer een keuze moet maken, worden het de tweelingnamen: Amber en Jasmijn voor de meiden, Finn en Olle voor de boys en Ilva en Ilan voor het zogeheten koningskoppel.

Zou jij je voornaam en/of achternaam willen veranderen?

Absoluut niet. Ik ben eigenlijk gewoon heel erg blij met mijn naam. Zelfs met alle 3 mijn originele namen. Ik ben namelijk vernoemd naar mijn 3 oma’s en heb dus ook 3 voornamen. Roelofje, Hendrika, Gerritdina is mijn volledige naam en dat zijn nou niet meteen de meest moderne namen. Gelukkig hebben mijn ouders ervoor gekozen mij een roepnaam te geven, die een afgeleide is van 1 van mijn echte voornamen. Maar ondanks dat mijn 3 voornamen best ouderwets zijn, zou ik ze voor geen goud willen veranderen. Ze horen gewoon bij mij. Net als mijn achternaam.

Stel je voor je hebt vier kinderen, geslacht maakt niet uit, geef ze ieder een voornaam met dezelfde beginletter.

Zo hé, die is moeilijk…. Nou dan kies ik voor Ilva, Ivar, Ilan en Ise. Waarom komen in dat lijstje dan niet de namen voor van mijn kroost? Simpelweg omdat ik niet vier leuke namen kan bedenken met een J, F of O.

Favoriete babynaam geïnspireerd door de natuur

Tja, dat is een inkoppertje, want dat is Jasmijn. De naam van onze mooie dochter. Amber vind ik ook een erg mooie meisjes naam geïnspireerd door de natuur. Voor een jongen vind ik een naam als Wolf heel apart.

Lees ook: Een uitdaging, het bedenken van een babynaam #1

Favoriete babynaam geïnspireerd door een plaatsnaam

Denver voor een jongetje. Verder dan dat kom ik echt niet.

Top 3 jongensnamen

Dat worden dan, in onwillekeurige volgorde: Olle, Finn en Kick.

Lees ook: Een uitdaging, het bedenken van een babynaam #3

Top 3 meisjesnamen

Jasmijn, Amber of Mette vind ik voor een meisje erg mooi.

Had je als kind of ver voor de zwangerschap een favoriete babynaam?

Oh zeker, maar die is het uiteindelijk in alle 3 de gevallen niet geworden.

Noem je favoriete babynaam met 3 letters

Ik denk dat ik dan kies voor de naam Sys voor een jongen en Ise voor een meisje. Beiden zijn Scandinavische namen. Krachtige, korte maar ook mystieke namen. Ik hou daarvan.

Een dubbele voornaam die je mooi vindt

Weer zo’n moeilijke. De 2e naam van alle 3 onze kinderen zijn eigenlijk dubbele namen, maar dan verpakt in 1 naam. Annalie bijvoorbeeld, dat is de 2e naam van onze dochter en een combinatie van de namen van de beide oma’s. Telt dat ook?

De leukste kindernaam of kindernamen uit je familie?

De dochter van een neef van mij heet Marit. Ik vind dat nog steeds een erg mooie naam.

Leuke babynaam geïnspireerd door een maand of seizoen?

Ik vind de naam Lente, voor een meisje, een erg leuke seizoensnaam. Voor een jongen kan ik zo geen seizoen- of maand-geïnspireerde naam bedenken.

Noem een unisex babynaam

Ik heb iets met de naam Robin, voor een meisje. Voor een jongen vind ik hem minder leuk, maar unisex is de naam wel.

Weet jij een leuke website met babynamen?

Ik vind de website Rockingnames echt een aanrader en heb daar vaak op gekeken in mijn zoektocht naar namen. Stiekem kijk er nog wel eens op, al ben ik niet meer in noodzaak voor een naam. Op deze website staan bijzondere namen en de verhalen achter die namen. Er is ook een boekje van. Echt een tip wanneer je op zoek bent naar een ‘anders dan andere’ naam.

Nou, dit was hem alweer. Mijn babynamen TAG. Super leuk om hem in te vullen. Ik ben meteen ook nieuwsgierig naar jullie favoriete namen. Neem je de tag ook over? Ik zou het leuk vinden als je mij tagged, dan kan ik het ook lezen!

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog