Dit wil je niet missen...

De dagen aftellen tot kerst: DIY adventkalender

Zo trots als een kersterige pauw, dat ben ik. Ik mocht mij namelijk weer eens buigen over een té leuke opdracht. Dit keer kon ik mijn crea-skills zomaar botvieren op een heuse DIY adventskalender voor Moodkids. Je weet wel, zo’n kalender die de dagen aftelt tot kerst en waar je elke dag een klein cadeautje of iets lekkers in kunt verstoppen.

Wat lees je allemaal in dit artikel?

Brainstorm

Ik brainstormde samen met Nicole van Moodkids over mogelijke ideeen voor een adventkalender. Eenmaal thuis gekomen dook ik vol inspiratie achter mijn PC om het in mijn kop verworven plan om te zetten naar werkelijkheid. Het resultaat? 3 heuse adventkalenders die je heel eenvoudig zelf uit kunt printen en in elkaar kunt vouwen.

moodkids-adventkalender2

(foto: Moodkids)

24 boompjes

Ik maakte maar liefst 3 keer 24 boompjes van verschillende grootes in verschillende kleurstellingen. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat, monochroom (zwart/wit), kersterig groen of blanco. Want ik heb zelfs een versie gemaakt die je samen met je kroost naar eigen wens en inzicht kunt inkleuren.

moodkids-adventkalender3

(foto: Moodkids)

Adventbos

Je kunt ervoor kiezen alle boompjes in 1 keer uit te printen, te vouwen en neer te zetten. Of je voegt elke dag een nieuw boompje toe. Zo creeer je tot aan kerst je eigen adventbos op jouw kast, tafel of boekenplank, leuk toch?

Bos maken

Ik heb me natuurlijk in de ontwerpfase al helemaal suf geplakt en gevouwen, maar dat weerhoudt mij er niet van om de adventkalender vanaf morgen alsnog daadwerkelijk in gebruik te gaan nemen. Jij kunt dat ook. Je hoeft alleen maar de versie van jouw keuze te downloaden via Moodkids en dan volg je de instructies op uit het artikel. Een kind kan de was doen, of liever gezegd het bos maken.

Veel adventplezier!

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog