Dit wil je niet missen...

Crea-bea babyshower

Afgelopen weekend was het zover. Geheel onverwachts overigens, maar oh wat leuk! Want wie had gedacht dat ik zelfs in zwangerschap nummer 3 nog een babyshower zou krijgen.  De babyshower 3.0. zoals deze in vriendinnenvolksmond werd genoemd. Met 1 babyshower in de vorm van een high tea en 1 in de vorm van een lekker etentje achter de rug, was mijn babyshower dit keer een crea bea babyshower.

De babyshower vond plaats in een klein ateliertje genaamd Het Naaicafe in Arnhem. Hoewel ik absoluut geen fan ben van naaien, hou ik wel van creativiteit en daarvan stond dit uitje bol. Wat dat betreft was deze shower dus meteen een dikke schot in de roos. De bedoeling van het uitje werd bij binnenkomst en na het warme onthaal door eigenaresse Manuela Evers uitgelegd. Samen met alle aanwezige babyshoweressen zouden we een boxkleed maken voor de mama in spe, ik zei de gek. Ik mocht 3 kleuren stof kiezen die de basis zouden vormen voor het kleed. Het boxkleed zou gevormd worden uit 12 lapjes stof van zo’n 30 bij 30 cm. Iedereen mocht een lapje naar eigen creatief inzicht versieren. Het voorzien van uitgeknipte figuurtjes en lapjes stof bijvoorbeeld, met watervaste stiften ingekleurde sjabloontjes, applicaties, of andere zelf meegebrachte dingetjes. Zo ontstond er een wel heel persoonlijk en uniek boxkleed.

babyshower2

babyshower1

Onder het genot van een mini high tea mochten we aan de slag. De stofjes werden uitgekozen, lapjes werden geknipt, sjabloontjes en watervaste stiften namen we in de aanslag en zo gingen mijn vriendinnen en ikzelf het boxkleed to be te lijf met naald, draad en naaimachine. Uiteindelijk werden alle 12 lapjes bij elkaar gelegd en zo werd het speelkleed gevormd.

babyshower3

Het is nog even wachten op het eindresultaat. Alle lapjes stof moeten nog in elkaar gezet worden door workshopbegeleidster en eigenaresse Manuela. Zij zorgt voor de finishing touch. Zij  voorziet het kleed van een zachte fleece ondergrond en een mooie afwerking van de verschillende lapjes.

babyshower4

Ik vond het een ontzettend leuke workshop. Een leuke, originele babyshower waar ik met heel veel plezier op terugkijk. Een babyshower om nooit te vergeten en eentje waarvoor ik iedereen enorm dankbaar ben. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het eindresultaat. 1 ding is zeker, niemand heeft zo’n leuk en speciaal boxkleed als ik.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog