Dit wil je niet missen...

Cadeautip: La Cucaracula voor echte vampierjagers

We zijn hier in huis gék op spelletjes. En wat is er nou ook leuker dan op een lange winteravond (of een koude, druilerige zondagmorgen) met z’n allen rond de tafel te gaan om een spelletje te spelen. Ik kreeg het zelf van huis uit mee, samen een bordspel spelen. En het is ook iets wat ik onze kinderen graag wil leren, ondanks het hoge ‘game gehalte’ hier in huis. Met een vader die verwoed gamer is en graag een spelletje op de PS4 speelt, is het vechten tegen de bierkaai. Maar wat een feest is het dan als er weer een te gek spel uitkomt, waar geen game tegen op kan. Daarom deze Kerst cadeautip: La Cucaracula van Ravensburger.

Lees ook: Spelenderwijs leren met tiptoi; Mijn grote wereldatlas

Cadeaustress

Wij vierden dit jaar akelig vroeg Sinterklaas, het weekend voor 5 december al. Voordeel daarvan is dat de Sinterklaasstress zijn hoogtepunt vroeg heeft bereikt hier in huis. En dat we daar nu dus (gelukkig) weer van af zijn voor een heel jaar. Man, wat kunnen die kinderen stuiteren zeg ten tijde van dat de Goedheiligman in ons land bivakeert. “Daar werd aan de deur geklopt…” werd luidkeels gezongen de bewuste avond, toen daar ineens een overvolle jute zak voor de deur stond. De stress bereikte een hoogtepunt, maar al gauw werden de cadeaus over de kamervloer verspreid en gierig van hun papier ontdaan.

Nieuw bordpel La Cucaracula

Het nieuwste bordspel van Ravensburgerbevond zich ook in deze overvolle zak met cadeaus. Want wij mochten La Cucaracula testen. Eenmaal ontdaan van papier, werd er door onze jongens wel eerst even vertwijfeld gekeken naar de grote doos met vampier Kakkerlak voorop. Maar al gauw werd de vampiervriend blij verwelkomd in ons huis.

In de doos tref je een compleet bouwwerk aan dat je eerst nog wel even in elkaar dient te zetten, voordat je het spel ook echt kunt gaan spelen. Maar als alles eenmaal in elkaar zit, verrijst er zich een heus spookslot voor je op tafel. Dan is het tijd om de vampier Kakkerlak te bevrijden, die in dit spel de hoofdrol speelt. Een beestje dat geheel in stijl en in quarantaine is verpakt in een reageerbuis en zich al trillend over het bord verplaatst.

La Cucaracula is een aanvulling op de bekende La Cucaracha bordspellen van Ravensburger, waarbij het ook draait om een bewegende kakkerlak. Bij La Cucaracula gaat het dus om een heuse vampier Kakkerlak. Onze jongens kregen geen genoeg van het trillende beestje.

Waan je een echte vampierjager

Met het spel waan je een echte vampierjager. Want aan de spelers de schone taak om het op te nemen tegen de vampier Kakkerlak Cucaracula. Tijdens de eerste fase van het spel probeer je zo veel mogelijk kaarsen te verzamelen middels fiches, die de bewegende vampier Kakkerlak jouw juist afhandig probeert te maken. Cucaracula jaagt je het hele spookslot door, net zo lang totdat alle kaarsen-fiches van het spelbord zijn verdwenen of in het bezit zijn van Cucaracula.

Dan begint het tweede deel van het spel. Je kunt de ingeleverde kaarsen-fiches namelijk weer terugveroveren. Tijdens de tweede spelfase gaat het om de grote katapult wedstrijd. Met een heuse katapult mag je maar liefst drie keer proberen Cucaracula naar de maan te schieten om zo jouw kaarsen-fiches weer terug te winnen. Wie na de katapult wedstrijd de meeste kaarsen-fiches in z’n bezit heeft, is dé vampierjager van de avond!

Cadeautip: La Cucaracula voor onder de kerstboom

La Cucaracula speel je met 2 tot 4 spelers en is eigenlijk pas geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het spel is zeer uitgebreid, wat het voor de allerkleinsten soms wat lastig te volgen maakt. Maar dat neemt niet weg dat het enorm lachen is, voor welke leeftijd dan ook, om een kakkerlak door de lucht te schieten en je met poppetjes door een spookslot te bewegen. Onze beide jongens schoten in elk geval vol overgave die vervelende kakkerlak naar de maan, om zich vervolgens een echte vampierjager te kunnen noemen. La Cucaracula heeft trouwens ook alternatieve spelregels voor de meer gevorderde vampierjagers onder ons. Het nieuwe Ravensburger spel is hiermee dus zeer zeker ook uitdagend voor oudere kinderen en volwassenen.

Waar koop je La Cucaracula?

Het nieuwe Ravensburger spel La Cucaracula is zowel online als bij warenhuizen en speelgoedwinkels te koop voor een adviesprijs van € 32,99. Een leuk en fascinerend bordspel voor het hele gezin en voor jong en oud. Een ideaal kerst cadeautip voor onder de kerstboom dus. Meer informatie vind je op ravensburger.nl.

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog