Dit wil je niet missen...

Burgers Zoo, een weekend van pret

Het was een weekend van pret! En dat weekend begon al op donderdag toen we samen, mamakoekepeer en de koekepeer zelf, naar het straattheaterfestival Donderdag Meppeldag gingen. Vrijdag was het de beurt aan één van de oma’s om pret te maken met (klein)zoonlief tijdens haar wekelijkse oppasmiddag. En ook zaterdag was het feest, toen we de verjaardag van de papakoekepeer vierden en we een barbecue organiseerden voor vrienden (en diens kindertjes). Zondag werd weer zo’n pretdag. Hoewel aanvankelijk niet gepland, besloten we zondagmorgen spontaan om wat te gaan doen met z’n drieën. En die spontane uitjes, die zijn eigenlijk altijd het leukst.

Een zonovergoten dag was het, beter konden we het niet treffen. We hadden er zin in en na het ontbijt en het uitlaten van de honden stapten we dan ook al vroeg in de auto op weg naar, jawel, Burgers Zoo Arnhem. Via de kortingsbonnen van de dagjeuitactie van de Jumbo, waar opa zo druk voor heeft gespaard voor ons, kregen we mooi flink wat korting op de entree. Burgers Zoo is een van mijn favoriete dierentuinen. Ruim opgezet, groen en veel ‘grote’ dieren. Geen lullige dieren om het zo maar even te noemen. Nee, dieren die er echt toe doen, zoals leeuwen, olifanten, giraffen, neushoorns…noem maar op. Omdat de kleine koekepeer drukdoende oefent met het nadoen van een olifant, leeuw en slang, leek het ons een goed en educatief idee om deze dieren dan ook maar eens in het echie te gaan bekijken. Aldus geschiede.

burgers_zoo3

Meteen bij binnenkomst stuitten we op de olifanten, die uiteraard aandachtig en met grote ogen werden bewonderd door de kleine man…. Evenals de stokstaartjes, nijlpaarden en hertjes. Het maakte duidelijk indruk op meneer en hij genoot zienderogen van al het moois om hem heen, de diertjes, de mensen en de kindjes, vooral de kindjes waren erg in trek.

burgers-zoo1

Vrolijk stapte de kleine man het park door. Want hé, we kunnen nu zelf lopen dus zullen we dat ook doen, niet waar? In de wagen wilde hij eigenlijk nauwelijks. En steeds als we hem even terug zette omdat we ofwel wilde doorlopen (want snel gaat dat nou nog niet echt met zo’n klein hummeltje naast je die met een beetje geluk ook nog totaal de verkeerde kant uitloopt) of gewoon even onze handen vrij wilde hebben….  dan werd er vrijwel meteen een luidkeels protest ingezet. Aan hand lopen wilde meneer natuurlijk ook niet. Met een ferme ruk werd dan het door papa of mama vastgepakte handje losgerukt waarop de ‘dat is zooo voor baby’s. En we zijn een dreumes dus we doen het lekker zelluf” modus aan ging. Resultaat, merendeel van de tijd zat hij fijn bij papa op de nek.

burgers_zoo4

Na het dierenpark en de Safari besloten we even wat te eten. In een bij het Safari gelegen restaurant streken we neer en genoten we met z’n drieën van heerlijk belegde broodjes en verse sapjes en smoothies. Vanuit het restaurant liepen we de Bush in. De watervallen, groene planten werden aandachtig bestudeerd maar afgezien van een waterval was er niet zo veel te zien. We vervolgden onze dierentuinreis naar het Ocean gedeelte. Wat we al hadden verwacht, werd dit vol bewondering bekeken. De grote blauwe aquaria vol met neon gekleurde visjes vielen in de smaak. Aan de glimlach van oor tot oor was goed te zien hoe zoonlief genoot van alle mooie geleurde voorbij zwemmende visjes. Wat waren ze mooi…. Na het Ocean gedeelte kwamen we in de Dessert. Hier zagen we…. nou eigenlijk ook niet. Dit stukje dierentuin hebben we dan ook maar even snel afgewerkt. Totdat we de slang tegenkwamen. Uiteraard moesten we deze wel even voorstellen aan de koekepeer want een slang kan hij immers feilloos nadoen.

Toen de slaappietjes einde van de dag het uiteindelijk toch begonnen te winnen van de plezierpietjes, besloten we deze leuke dierentuindag maar eens af te sluiten. We liepen langzaamaan richting de uitgang. Na een laatste luierwissel, plasbeurt en een ijsje bewogen we ons richting de parkeerplaats. We zaten nog geen minuut in de auto, we waren de parkeerplaats nog niet af, of we hoorden vanaf de achterbank al gesnurk. Moe en voldaan was onze kleine vriend in slaap gevallen. Met zijn gekregen knuffel nijlpaard en slang, als aandenken aan dit leuke familie-uitje, stevig vastgeklemd onder zijn armpjes.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog