Dit wil je niet missen...

Mijn bucketlist met uitjes voor kinderen

Bucketlists, het is een modedingetje volgens mij want ik kom het tegenwoordig overal tegen. Toch liet ik mij inspireren om ook zelf eens een bucketlist te maken. En wel een bucketlist met uitjes voor kinderen. Lees je mee?

Mijn eigen bucketlist met uitjes voor kinderen

Het idee voor mijn eigen bucketlist met uitjes voor kinderen kreeg ik door Sheila van Beineffable die onlangs haar bevallingsverlof bucketlist publiceerde. Nu ben ik niet onlangs bevallen, maar ik heb nog wel een aantal plaatsen waar ik heel graag een keer wil naar toe wil, samen met mijn kinderen.

Voor sommige plekken zijn mijn jongens nog wel wat te klein. Althans, ik zou het leuk(er) vinden als ze het bewust mee kunnen maken én kunnen navertellen. Met een koekepeer van 3,5 en een knorrepiet van 1,5 moet ik voor sommige bezoekjes dus nog heel even geduld hebben.

Afijn, wat staat er dan op die bucketlist? Lees maar mee:

Dé bucketlist met uitjes voor kinderen

#1 Village Nature en Disneyland Parijs

Dit centerparcs park staat heel hoog op mijn bucketlist voor met kinderen. Het park opende deze zomer pas en is een geweldige mix tussen natuur, luxe en vertier. Dat het park op steenworp afstand ligt van Disneyland Parijs maakt dat het nog hoger op mijn wish list terecht komt. Want wat zou ik graag nóg een keer naar Disneyland Parijs willen gaan, met nu mijn eigen gezin!

#2 Puy du Fou

Een tip die ik van een collegaatje kreeg: Puy du Fou. Een park dat echt aan al onze stoutste dromen voldoet. Niet alledaags en met dat waar onze hartjes sneller van gaan kloppen. Gave shows over Vikingen, Romeinse oudheden en andere historie verpakt in een uniek jasje. Het enige nadeel is dat het nogal een eindje rijden is hier vandaan.

#3 Met de trein naar Schiphol (vliegtuigen kijken)

Dit roep ik al een tijdje. Iets dat ikzelf ooit als kind deed en wat me zo leuk lijkt om dat ook met mijn eigen kleine vliegtuigspotters te gaan doen. Gewoon een dagje naar Schiphol, vliegtuigen kijken. En dan natuurlijk gaan met de trein, want zoiets simpels als een treinreis is voor kleine kids al geweldig.

#4 Nijntje Museum

Een bezoekje waar ik volgens mij niet zo heel lang meer mee moet wachten, want voor je het weet is mijn kinderspul er te oud voor. Over het Nijntje Museum hoor ik namelijk alleen maar goede berichten. Als museumliefhebber spreekt het natuurlijk voor zich waarom ik mijn kroost graag mee neem naar dit op kinderengerichte museum. Jong geleerd…

#5 Legoland (Denemarken)

Ook niet bepaald om de hoek, maar het lijkt me geweldig om een keer met onze kids naar Legoland te gaan. Er is ook een Legoland in Duitsland. Toch zou ik liever naar de Deense variant gaan. Niet in de laatste plaats omdat ikzelf nog heel graag een keer naar Denemarken op vakantie wil. Qua reistijd maakt het gek genoeg weinig uit namelijk.

#6 Naturalis

Dit natuurhistorisch museum in Leiden staat ook hoog op mijn bucketlist met uitjes voor kinderen. Ikzelf houd erg van dit soort educatief vertier en breng dat graag over op onze twee kleine wetenschappertjes in de dop. In Brussel bezochten we al het Museum voor natuurwetenschappen met de imposante collectie dino’s. Ons eigen Naturalis kan dan natuurlijk niet op dit lijstje ontbreken.

#7 Nemo Science museum

Ook het Nemo Science Museum staat om diezelfde reden op dit lijstje. Dit wetenschaps- en technolgiemuseum is er wel eentje voor ‘later’. Want mijn beide kids moeten daarvoor wel écht wat ouder zijn. Mochten ze het dan nog steeds interessant vinden? Dan neem ik ze er zeker een keer mee naar toe.

#8 Tropical Islands

Dit park ontdekte ik onlangs in een zoektocht naar bijzondere bungalowparken. Tropical Islands is een bungalowpark gebouwd om een mega groot, overdekt, tropisch waterpark compleet mét zandstrand. Gaat toch ieder waterrathartje sneller van kloppen?

#9 Winter Efteling

Ikzelf, en ook onze koekepeer, is al wel eens in de Efteling geweest. Vooral het sprookjesbos is voor de allerkleinsten zeker de moeite waard. Toch zou ik heel graag dit grote Nederlandse attractiepark nóg een keer willen bezoeken, en wel in de winter.

Lees ook: Sprookjesbos, volk van laaf en andere Efteldingen in de Efteling

#10 Europapark

Nog een Duitse. Het Europapark in Rust is op Disneyland Parijs na het drukst bezochte en grootste pretpark van Europa. Alleen al daarom ben ik er enorm nieuwsgierig naar. We twijfelden even of we het park afgelopen zomer al zouden bezoeken, tijdens onze vakantie waarin we ook Zuid Duitsland aandeden. Maar met de forse entreeprijzen besloten we toch te wachten tot de jongens wat ouder zijn en ook écht overal in kunnen.

Lees ook: Gezinsvakantie naar Italië #4: wat deden wij nog meer?

 

#11 Artis

Gék ben ik op de Nederlandse dierentuinen. Ik heb er dan ook al menigeen bezocht, waaronder: Burgers Zoo in Arnhem, Ouwehands Dierenpark in Rhenen, Dierenpark Amersfoort, Diergaarde Blijdorp Rotterdam, Safaripark Beeksebergen, you name it…  Maar Artis, daar ben ik alleen als kind geweest. Ik zou dan ook heel graag nog eens naar deze stadse dierentuin midden in Amsterdam toe willen gaan. Met kroost uiteraard.

Lees ook: Ouwehands Dierenpark, dieren-, speel- en ijsjespret

Wat wij al deden van onze bucketlist met uitjes voor kinderen

Uiteraard was deze bucketlist voor uitjes met kinderen in den beginnen nog wel wat langer. Maar enkele uitjes ervan mocht ik gelukkig al afstrepen. Een volgende keer vertel ik je graag meer over wat wij al bezochten van mijn bucketlist met uitjes voor kinderen.

Zo dat was mijn bucketlist met uitjes voor kinderen. Barstensvol uitjes van elk soort kaliber. Ik hoop dat ik er op korte termijn nog een aantal mag afvinken. Want met het herfstige weer op komst, worden de mogelijkheden om uitjes te doen natuurlijk steeds uitzonderlijker.

Waar ga jij nog graag naar toe met je kinderen? En indien je nog tips hebt voor mij om toe te voegen aan deze bucketlist met uitjes voor kinderen? Ik hoor ze graag!

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog