Dit wil je niet missen...

Bucketlist met uitjes voor kinderen, wat wij al konden afstrepen

Ik schreef enkele weken geleden al over mijn bucketlist met uitjes voor kinderen. Best een lijst als je het mij vraagt, er staat ons dan ook nog genoeg te doen. Toch mochten we al meerdere uitjes afstrepen. Lees maar mee met wat wij al deden van mijn bucketlist met uitjes voor kinderen.

Lees ook: Mijn bucketlist met uitjes voor kinderen

Wat wij al afstreepten van mijn bucketlist met uitjes voor kinderen

#1 Archeon

Het Archeon stond op mijn bucketlist voor met kinderen. Tijdens het 14e vikinsgfestival afgelopen zomer zijn we voor de eerste keer geweest naar dit museumpark over de Nederlandse geschiedenis. Het was een erg bijzonder uitje en ik weet bijna zeker dat we er nóg wel eens heen zullen gaan.

#2 Dinoland

Ooit, lang geleden, stond dit uitje op mijn bucketlist voor met kinderen. Echter, dit thema dinopark in Zwolle bezochten we de afgelopen week maar liefst voor de vijfde keer. Toch is het telkens weer ontzettend leuk. Mijn boys blijven onverminderd geïntrigeerd door alle bewegende en niet bewegende dino’s, de vele speeltoestellen en het binnenspeelparadijs.

Lees ook: Dinoland, een schot in de prehistorische roos

#3 Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort is heel mooi aangelegd. Je kunt er bijzonder dicht bij de dieren komen,  dankzij de vele kruip door, sluip door routes. Via loopbruggen en tunnels waan je je echt tussen de dieren. Vooral voor kinderen is Dierenpark Amersfoort hierdoor geweldig.

Wat Dierenpark Amersfoort misschien nog wel het meest interessant maakt, is het bijgelegen dinopark. Een schot in de roos voor onze kleine dinofans, dat begrijp je. Via een poort betreed je het dinobos waar je met luid gebrul het bos in gejaagd wordt. Via slingerpaadjes kom je langs levensgrote dino’s waar de route je door alle tijdperken van de prehistorie heen leidt. De dino’s bewegen niet, maar zijn door hun grootte imposant genoeg. Dankzij de leuke mix tussen spelen, educatie en beestachtig vertier, is Dierenpark Amersfoort misschien wel de allermooiste dierentuin van Nederland. Eentje waar we zeker nog eens terugkeren.

#4 Flevonice

Ik ben helemaal niet zo’n schaatser eigenlijk. Ja als het gevroren heeft en er ligt ergens een laagje ijs op dan bond ik ze vroeger nog wel eens onder. Maar een echt schaatswonder dat pootje over het ene na het andere baantje rijdt..? Noop, dat ben ik niet. Toch vind ik ijspret als echte Nederlander super leuk. Maar met de steeds zwakkere Nederlandse winters kan ik daar mijn kroost steeds moeilijke kennis mee laten maken.  Dus was een bezoekje aan de ijsbaan Flevonice, met kinderen, een langgekoesterde wens. Maar ik kan ‘m afstrepen. Want het was daar dat onze koekepeer voor het eerst op de schaats stond.

Lees ook: Mama dagboek #78: voor het eerst op de schaats bij Flevonice

#5 Aviodrome

Ook dit vliegtuig themapark in Lelystad stond op mijn bucketlist voor met kinderen. Wij gingen er afgelopen jaar naar toe. En hoewel het erg leuk was en immens veel indruk heeft gemaakt op mijn kleine vliegtuigspotters (wij maakten namelijk zelfs een rondvlucht), zou ik er niet zo heel snel nóg een keer naar toe gaan.

#6 Plopsaland

Hoewel ik niet echt een studio100 fan ben, zijn mijn kids dat wel. Wij bezochten in onze vakantie twee jaar geleden daarom Plospaland de Panne (een leuk attractiepark voor de allerkleinsten) waar mijn destijdse Bumbafan voor het eerst oog in oog stond met zijn gele held. Maar ook naar het overdekte Plospaland in Coevorden gingen we al eens. En onlangs bezochten we ook Plopsaland Hasselt waar onze kleine knorrepiet eindelijk ook kennis kon maken met zijn gele Bumbaheld.

Lees ook: Bumba in levende lijve, Plopsaland Indoor Coevorden, een uitje om nooit te vergeten

#7 Ouwehands Dierenpark

Ook naar Ouwehands Dierenpark gingen we al eens. Niet een hele grote dierentuin, maar wel een hele mooie. Deze dierentuin is vooral bijzonder door de klassieke dierenverblijven en het bijzondere aanbod van dieren, zoals een verscheidenheid aan vogels. Het pandaverblijf was destijds nog in aanbouw, maar is voor ons zeker een reden om er nog eens naar terug te keren.

Lees ook: Ouwehands Dierenpark, dieren-, speel- en ijsjespret

Uitgaan met kids, we doen het regelmatig

Je leest het goed: we hebben al flink wat ondernomen. En dit is natuurlijk nog lang niet alles, want uit met onze kids gaan we regelmatig. Kinderboerderijtje hier, binnen- en buitenspeeltuintje daar… you name it! Soms zit daar dan iets tussen wat toevallig ook staat op mijn bucketlist met uitjes voor kinderen.

Wat staat bovenaan jouw bucketlist met uitjes voor kinderen?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog