Dit wil je niet missen...

De boodschappen tag – zo doe ik het

Jeej, ik mag er weer eentje invullen, een TAG. Ik kwam deze tegen bij Met Mirjam, tijdens een van de blogfeestjes en ik voelde er wel wat voor deze ook in te vullen. Want boodschappen doen is zo’n noodzakelijk kwaad waar ik uren over kan lullen. Stom eigenlijk want waar hebben we het over. Zo kon je onlangs al lezen waarom ik boodschappen nu veelal online doe. Afijn, de vragen in deze TAG zijn gewoon leuk om in te vullen en ik hoop dus ook voor jullie leuk om te lezen. O ja, credits voor de
Supermoms trouwens want zij zijn de founders van deze leuke TAG.

roeloves-blogpost-boodschappen

Waar doe je boodschappen?

Voornamelijk online dus bij de Jumbo. Want dat is gewoon mega makkelijk. Even bestellen via de app en hupsakee, voorrijden met je auto. Waarna zo’n zwart/geel Jumbo mannetje je vers aangekochte boodschappenwaar naar je auto rijdt, en voor de luie mensch onder ons, nog in je kofferbak kiepert ook. Maar groot fan ben ik ook van de Aldi. Daar deed ik eigenlijk pre-online altijd mijn boodschappen. En wat ze er niet hadden, scoorde in dan bij de Jumbo. Beide supermarkten zitten bij mij trouwens om de hoek, dus dat is de voornaamste reden waarom ik voor deze winkels kies. Alhoewel, de prijs speelt ook mee. Want beiden zijn gewoon echt een stuk goedkoper dan…Doe je altijd boodschappen in dezelfde vestiging?

Ja dus, zeker als ik online mijn boodschappen doe. Dat verplicht mij dan toch om het in een bepaalde vestiging op te halen. Ik kom natuurlijk ook wel eens ergens anders, als het zo uitkomt, maar meestal ga ik naar dezelfde winkels als altijd. Lekker gemakkelijk, ik ken er de weg. Ook niet onbelangrijk want ik heb echt een hekel aan zoeken naar boodschappen.

Wanneer doe je boodschappen?

Ik doe mijn boodschappen aan het einde van de week en vooral NIET in het weekend. Simpelweg omdat ik een hekel heb aan boodschappen doen en nog meer aan boodschappen doen in een overvolle winkel. Einde van de week is gewoon omdat onze kasten dan leeg raken en ik precies kan zien wat we voor de volgende week weer nodig hebben. Dus meestal is het donderdag- of vrijdagavond rechtreeks uit mijn werk, dan hebben we dat maar weer gehad.

Hoe vaak doe je boodschappen?

In principe 1x in de week. Dan doe ik alle boodschappen die ik verzameld heb op mijn (online) boodschappenlijstje. Ik ontkom er meestal niet aan om nog een aantal keren richting boodschappenwarenhuis te sjezen want ondanks mijn met zorg aangevulde boodschappenlijstje vergeet ik altijd wel iets. Gelukkig woon ik op loopafstand van de supermarkt en is dat geen wereldramp.

Als je in de winkel kunt scannen, doe je dit?

O ja, ik vind dat echt dé uitvinding van de eeuw. Ik moet bekennen het heeft wel even geduurd voordat ik in de scanmodus belandde. Daar ging een aantal keren boodschappen doen overheen. Dan stond ik weer in de lange rij voor de kassa te wachten met mijn 2 productjes en dacht ik “shit”… Nou die fout bega je niet zo vaak hoor, dan pak je echt de volgende keer die scanner wel.

Kies je voor het A-merk of het huismerk?

Huismerk fors ure! Ik ben nou eenmaal van het budgetshoppen en dus ook van het budgetboodschappen doen. Oké, ik heb wel A-merken in huis, maar dan alleen wanneer er geen B-merk van te verkrijgen is of deze echt niet te pruimen is. Maar eerlijk is eerlijk, ik vind een B-merk vaak nét zo goed.

Gaan de kinderen mee boodschappen doen?

Liever niet, ik doe namelijk het liefst boodschappen in mijn uppige eentje. Mij moet je niet te lang in een supermarkt laten rondlopen namelijk, dan loop ik rood aan en kom ik er lichtelijk depressief vandaan. Met kinderen (of met manlief) duurt boodschappen doen nou eenmaal altijd langer dan nodig. Het komt trouwens wel voor hoor dat de kids meegaan naar de supermarkt, voor de kleine boodschappen is dat echt geen probleem. Dan mag de kleine man ook helpen spulletjes in de wagen te kiepen. Gek genoeg plukt hij dan altijd wel ergens een zak snoep vandaan die dan ineens in veelvoud in het wagentje ligt. Ik vind dit (wanneer ik geen haast heb) vaak nog wel grappig ook. Maar ga ik voor de wekelijkse boodschappen? Dan doe ik dat liefst in mijn eentje, snel en efficiënt!

Als de kinderen mee gaan, mogen ze dan iets kiezen?

Zwakte ten top, ja dus! Om de doodeenvoudige reden dat ik het wel schattig vind dat hij (zo lief) mee helpt. En omdat ik een ‘afpak peuterdrama’ probeer te voorkomen. Want die 5 zakken snoep terugbrengen naar 1 is nog te doen, maar die laatste? Daar kom ik om alle gemoederen bedaard te houden liever niet aan (zwak, zwak, zwak… en iets met verwend, dat ook nog).

Gebruik je een boodschappenlijstje?

Zeker weten. Zonder mijn lijstje ben ik nergens. Voor iedereen die mij inmiddels een beetje kent, lijstjes mens dat ben ik! Bovendien koop ik zo echt alleen de dingen die ik nodig heb en vergeet ik nauwelijks iets. Ik vergeet dat lijstje overigens nog wel eens mee te nemen naar de supermarkt. Balen, maar teruglopen daar ben ik dan weer te lui voor. Alleen wat efficiënter is op dat moment, dat weet ik niet. Geheid dat ik dan dingen vergeet, waardoor ik later alsnog terug moet naar de supermarkt.

Zo, dat was mijn boodschappen TAG. Leuk om te lezen? Om in te vullen zeer zeker wel. Ik ben benieuwd waar en hoe vaak jij je boodschappen doet.

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog