Dit wil je niet missen...

Bijzondere kunst aan de muur… kinderkunst

Het hangt er al een tijdje, maar het is ‘still a work in progress’. Mede mogelijk gemaakt door de koekepeer-artist himself, de papa koekepeer en sinds kort ook de mama koekepeer.

Action painting met KRO’s kindertijd: kunstenaars

Het begon allemaal toen de papa koekepeer een doek kocht om op te schilderen. Hij had een idee gespot op het kinderprogramma KRO’s Kindertijd: kunstenaars en was van plan dit ook met onze kleine action painter pur sang in de praktijk te gaan brengen. Verf, rollers en kwasten werden ingeslagen, meneertje werd in verf tenu gehezen en het doek en de bijbehorende verfwaar werden uitgestald op tafel. Toen papa de eerste laag blauwe verf aangebracht had op het doek, was het de beurt aan de kleine man. Met verf, rollers en verschillende grootte kwasten ging hij het doek te lijf. De eerste laag was gezet en werd ter drogen gelegd.

kinderkunst

Levendig kunstwerk: kinderkunst

In de weken die daarop volgden, werd er steeds een nieuwe laag aangebracht door onze kleine kinderkunstenaar. Steeds weer met nieuwe andere kleurtjes, kwasten of met de handjes. Zo ontstond er in de loop van de tijd een wel heel bijzonder kunstwerk, echte kinderkunst. De laatste laag, de finnishing touch, werd onlangs aangebracht onder begeleiding van de mama koekepeer. Met klodders verf werd een waar reliëf op het doek getoverd waar zelfs een abstract kunstenaar jaloers op zou worden. Resultaat? Een wel heel bijzonder kunstwerk.

Dit fraai staaltje kinderkunst hangt nu te midden van al onze andere schilderijen prominent aan de muur bij ons. Een uniek werkje kinderkunst dat niemand heeft!

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog