Dit wil je niet missen...

Bevallige verhalen #5: ik voel me HUGE en het ‘wat doe ik eraan om er toch nog een beetje leuk uit te zien’

Het is weer tijd voor een bevallige update. Niet eentje uit de categorie met terugwerkende kracht, maar een update uit het hier en nu. Nu, 26 weken zwanger, dik, rond, gezond en almost in het derde trimester. Het is mijn 3e zwangerschap. En dat zie, merk en voel ik. Iedereen die meerdere zwangerschappen heeft meegemaakt herkend zich er vast in. Want waar ik in mijn eerste zwangerschap nog een bescheiden buikje had, mijn post-zwangerschapskleding nog redelijk lang paste en mij eigenlijk vrij lang gewoon nog prima mobiel en fit voelde, is dit nu toch echt anders.

buik

Ik wil niet klagen (althans…) maar doe het lekker toch. Want ik voel me HUGE! Hoewel de mensen om mij heen zeggen dat het allemaal nog best meevalt, heb ik toch echt een buik alsof ik een tweeling verwacht. En die buik, die is HUGE, echt waar. Qua bijgekomen kilo’s ligt het overigens nog redelijk op schema allemaal hoor. Ervaring leert dat ik gewoon aanleg heb om de nodige kilo’s aan te komen tijdens een zwangerschap. Maar nu zie je dat dus ook echt. En dat was voorheen minder. Oorzaak? De rek is eruit, letterlijk! Zo had ik met 6 weken dus al een buikje en kon ik het eigenlijk nog maar moeilijk verbergen.

Nu, (ja, ja) 13 kg zwaarder (wat..?! zoveel al…? zucht, jup, zoveel al) wordt het dan ook steeds meer een uitdaging om er toch nog een beetje ‘leuk’ uit te zien. Want wat trek je in vredesnaam aan wanneer je ineens zoveel uitdijt? Daarom deel ik 5 kledingtips die mijn leven als zwangere een stukje aangenamer maken. Van 0 tot 40 weken en beyond zullen we maar zeggen.

buik2

1. leggings en treggings
In alle soorten, en maten. Mijn kast ligt er VOL mee. Met prints, in verschillende kleuren, in bruin- en zwarttinten, met (fake) leren biesjes, in een leatherlook of van jeans. Ik heb ze allemaal en ze zitten heerlijk! Rekken fijn mee en zijn prima te combineren met werkelijk van alles. Ik kies meestal voor een legging welke een low waist heeft, die fijn onder mijn dikke buik eindigt. Zo snijd er niets aan stof, elastiek of boordjes op plaatsen waarvan ik dat niet wil. Bovendien zijn leggings en treggings wat mij betreft redelijk tijdloos en kun je deze ook na de zwangerschap nog prima aan.

Leuke, betaalbare leggings en treggings scoor ik o.a. bij H&M.

2. long tops van katoen
Nog zo’n topper wat mij betreft. Tank tops (maar ook t-shirts of long sleeves) van katoen die net ‘over the waist’ zijn. Ook weer uber rekbaar en dus de gehele zwangerschap te dragen. Ik zweer erbij. Ik draag ze op een tregging of legging, onder een colbertje, een lekker dik vest, een poncho of gewoon een leuke sjaal. Meestal kies ik voor een basic effen kleurtje zodat die dikke, ronde buik net even wat minder opvalt.

Vooral van de long tops van Pieces ben ik fan. Ze zitten gewoon lekker comfi en zijn (daar is tie weer) heerlijk betaalbaar. Hou ik van!

3. poncho’s of sjaals
Noemde het hierboven al even. Poncho’s en grote sjaals zijn geliefd bij mij. Waarom? Om de doodeenvoudige reden dat ze makkelijk te dragen zijn. Lekker warm en goed te combineren met van alles. Op een broek, rokje, long top met legging, het maakt werkelijk niet uit. Het mooie aan een poncho of sjaal is dat je deze ook na je zwangerschap (mits nog een beetje in de mode natuurijk) nog steeds te dragen is.

4. tricot tunieken, (lange) truien en vesten
Nog zo’n fijntje. Alles van tricot… Want tricot is mega rekbaar en tijdloos. Bovendien vind ik mijn buikje showen in iets van tricot geen enkel probleem, daar heb je wat mij betreft echt niet een special zwangerschapsmodel voor nodig. Ik pas wel een beetje op met te heftige prints of horizontale strepen. Maar in een effen kleurtje doet tricot het altijd goed.

Vooral bij Zara scoor ik leuke tricot items. Eenvoudig maar toch net even anders.

5. the (little) black dress
Welke vrouw heeft deze nou niet in de kast. Ik wel, en niet eentje, nee meerdere. Overigens niet alleen in het zwart maar het liefst wel altijd van katoen of van een andere rekbaar, flexibel materiaal en uiteraard zonder al teveel taille (van mijn toch al bescheiden taille is tijdens mijn zwangerschap nog maar weinig spoor te bekennen namelijk). Zwart kleed af, zoveel is duidelijk. En in combinatie met een goede panty (niet zo’n eentje die tijdens je zwangerschap hopeloos afzakt omdat het broekje niet goed zit, of vreselijk snijdt in je buik) is the (little) black dress gewoon hartstikke goed te dragen. Retetijdloos ook!

Dus zo zien we er toch nog een beetje aantoonbaar uit tijdens onze zwangerschap. Want al kijkend in de spiegel herken ik mijzelf soms echt niet meer. Ik voel mij overigens wél redelijk goed. Afgezien van alle ongemakken die er toch gewoon een beetje bij horen natuurlijk. Want in de weg zitten, dat doet die buik dus wel. En alle ongemakken die ik in de vorige 2 zwangerschappen echt pas in de laatste weken ervoer, ervaar ik nu al. Niet meer kunnen bukken. Mijn eigen tenen niet meer kunnen zien. Laat staan fatsoenlijk mijn benen scheren. Het lukt gewoonweg niet meer …zucht…. Waar eindigt dit, vraag ik mij dan ook steeds vaker af, want ik moet nog 14 weken.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog