Dit wil je niet missen...

Berenbrocolli en bloemkoolmaantjes met Bento

Dat groente eten is een dingetje hier momenteel. De koekepeer weigert al sinds geruime peuterpubertijd om ook maar één hap groente naar binnen te werken. Na wat warenonderzoek op het wereld wijde web, heb ik mij laten vertellen dat het om de manier van presenteren kan gaan. Dus ging ik op zoek naar hoe ik die groente aantrekkelijker kan maken. Ik maakte kennis met Bento.

3

(foto: Pinterest)

Bento: gezond eten wordt weer leuk

Fora, blogs en andere sites heb ik afgespeurd naar mogelijke manieren om mijn peuter weer aan de groente te krijgen. Zo ontdekte ik Bento. Bento wordt veel toegepast om gezonde maaltijden op een creatieve manier aan kinderen te presenteren, waardoor gezond eten weer leuk wordt. Wat een idee, dus ging ik op zoek naar Bento spulletjes.

Bento: een feestje

Bento betekent niets minder dan een gezonde maaltijd omtoveren totdat het er gezellig en aantrekkelijker uit ziet. Van origine is Bento een eeuwenoud Japans gebruik om lunchtrommeltjes op te maken in een bentobox. Een lunchtrommeltje dat uit meerdere vakjes of lagen bestaat dat de verschillende etenswaren van elkaar scheidt. Zo kun je met kleur en vorm hele leuke combinaties maken waardoor een lunchtrommeltje echt een feestje wordt.

Bento: inspiratie

Ik dook pinterest op en speurde naar hoe ik de groente van zoonlief aansprekender kon maken voor het kinderlijk oog. Ik kwam er legio leuke ideeen tegen, zoals deze:

4

2 5

(foto’s: Pinterest)

Bento: vormpjes om de groenteboel op te leuken

Ik kocht bij de plaatselijk supermarkt, de Action, Wibra en Hema verschillende uitsteek- en koekfiguurtjes in leuke vormpjes. Beertjes, sterretjes, maantjes, bloemetjes, bootjes en autootjes moeten de groenteboel van de koekepeer wat gaan op leuken. Ook kocht ik er (suiker)oogjes bij. Weleswaar niet zo voedingstechnisch verantwoord maar ach, alles om de groente erin te krijgen niet waar?

1

Maar eens kijken of dit in de praktijk gaat werken. Wordt vervolgd…

Iemand ervaring met Bento? Ik hou me aanbevolen voor tips!

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog