Dit wil je niet missen...

BBQen met een dreumes, vissige pakketjes met groenten

Het mooie weer lacht ons gelukkig al een aantal dagen flink toe. BBQ weer dus! Manlief heeft vorig jaar zelf een stenen BBQ in elkaar geknutselmetseld en daar BBQen we nu al de hele zomer heerlijk van. Sinds we een barbecue starter hebben en de stenen braadunit in slechts enkele minuten al warm is, gooien we met een paar streepjes zon en aangenaam buitenzitweer al snel wat vleesjes op het rooster. Broodjes erbij, zelf gemaakt kruidenbotertje, lekkere frisse fruitsalade. Helemaal prima wat mij betreft.

Nu de koekepeer ook een vorkje mee prikt met het grote mensendiner, BBQed ook hij gezellig met ons mee. Maar ai, daar is tie weer… het moet natuurlijk wel een beetje gezond zijn, vind deze mama. Waar wij als grote mensen best een keer alleen op stokbrood, vlees en saus kunnen leven, vind ik dat mijn kleine koekepeertje ook wat gezonds naar binnen moet werken. Dus aan de slag met kookboekjes en online receptjes om het geroosterd diner naast alleen lekker, ook gezond te maken. Zo stuitte ik op de vispakketjes met groenten. Hoewel er in het babykooktoverboekje Opperdepop van de AH staat beschreven dat dit gerecht in de oven bereid moet worden, kunnen de pakketjes wat mij betreft ook prima op de BBQ. Dus zo gezegd, zo gedaan.

bbq-pakketjes

Wat heb je nodig;

  • gesneden groenten (kan eigenlijk van alles zijn, net wat je lekker vindt of in huis hebt)
  • gesneden prei
  • witte visfilet (kabeljauw, tilapia of pangasius) of zalm (ook lekker namelijk)
  • klein beetje boter (roomboter wat mij betreft)
  • knoflook (1 teentje geperst)
  • en aluminiumfolie om het groente-vismengsel in te verpakken

Eerst bak ik de groenten even licht op in een pan, of kook ze indien nodig. Je kunt de groenten wat op smaak brengen met wat groene kruiden en eventueel wat peper, maar zelf vind ik dat groenten al smaak genoeg hebben van zichzelf. Vervolgens maak ik van aluminiumfolie vierkante stukjes van zo’n 20 bij 20 cm waarop ik het groentemengsel zorgvuldig en gelijkmatig verdeel. Bovenop het groentemengsel leg ik dan de (rauwe) visfilet. Voor ik het pakketje dichtvouw laat ik een klein klontje (room)boter op de vis vallen en bestrooi deze met wat geperste knoflook, peper, dille of bieslook. De pakketjes vouw ik helemaal dicht, waarna deze op de BBQ geplaatst kunnen worden. Na een tijdje zijn de visjes gaar gestoomd, afhankelijk van hoe hard de BBQ loeit op dat moment, zo tussen een kwartiertje en half uurtje. En sneak peak in één van de pakketjes geeft al gauw de bevestiging of deze al ‘ready to eat’ zijn.

Zijn de vissige groentepakketjes klaar? Dan is het smullen geblazen. Een lekker en verantwoord BBQ maaltje voor jong en oud.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog