Dit wil je niet missen...

Back to school: de 6 leukste schooltassen voor de basisschool

Het is weer om.. de vakantie is nu langzaamaan écht tot een eind aan het komen. En dat betekent, bij ons althans, dat volgende week de basisschool weer begint. Tijd om de schooltassen, na zes weken verwaarloosd te zijn, onder het stof vandaan te halen. Ik zette de leukste merken schooltassen voor de basisschool voor je op een rij.

Schooltassen voor de basisschool met een een printje

Ik ben gek op print, mocht je dat ontgaan zijn. Voor de schooltassen van onze oogappels kies ik dan ook het liefst voor een leuk en speels printje, daarvan zul je niet opkijken. Maar in schooltassenland is er nog al wat leuks te verkrijgen, vol print uiteraard. En dat maakte de keuze voor een schooltas er niet makkelijker op. Ik deel vandaag mijn top 6 leukste merken schooltassen voor de basisschool.

(Foto’s: Duifhuizen)

#1 Zebra Trends

Voor mij is Zebra Trends momenteel de absolute #1 op het gebied van schooltassen. Niet alleen vanwege de vele keuze aan super leuke prints. De tassen zijn ook nog eens lekker geprijsd, hou ik van! De tassen zijn niet te groot en dus uitermate geschikt voor jonge, schoolgaande kinderen, zoals mijn kleuter(s). Toch kun je voldoende in de tas kwijt en bevatten de tassen binnenin twee opbergvakjes voor bijvoorbeeld een drinkbeker of etuitje. Buitenaan de tas vind je eveneens een hadig opbergvakje.

Voor onze oudste hebben we al een tijdje een stoere dino print rugzak van Zebra Trends in huis. Via Duifhuizen Tassen en Koffers, ontving ik nog een Zebra Trends rugzak voor onze jongste, die in oktober alweer voor het eerst naar de peuterinstuif op de basisschool gaat.

(Foto’s: ENGELpunt)

#2 ENGELpunt

Het Nederlandse merk Engelpunt was voor mij een absolute verassing. Ik kwam het onlangs per toeval tegen en zo ontdekte ik ook hun té leuke tassen. De printjes van de Engteltassen zijn mega kleurrijk en daarvan wordt je instant vrolijk. Dat is ook precies de doelstelling van het merk dat, zoals zij zelf zeggen, producten verkoopt die het leven versieren. Ik word er blij van.

(Foto’s: Duifhuizen)

#3Vadobag Kidsroom

Ik moet bekennen, ik heb sterk getwijfeld. Want ook de tassen van Vadobag vind ik enorm leuk. Ben je weg van de monochrome trend? Dan zit je bij Vadobag in elk geval hartstikke goed. Vooral de tassen met de Mickey print vind ik geweldig. Maar helaas zijn mijn beide mannen geen Disneyfan en deed ik ze meer plezier met een dino en een graafmachine, dan een fijne vintage Mickeyprint.

 

(Foto’s: PS Ik hou van jou)

#4 Petit Monkey

De schooltassen van dit Nederlandse merk zijn écht geweldig. Vrolijk en een tikkeltje fout zelfs als je het mij vraagt. Dit merk ademt namelijk retro. En degenen die mij een beetje kennen, weten dat ik warm loop voor retro. De tassen van Petit Monkey komen er in een kleinere uitvoering voor de allerkleinste schoolganger (boven) en in een large uitvoering voor de wat grotere kinderen (onder).

(Foto’s: Jeune Premier)

#5 Jeune Premier

Een van origine Belgisch merk waarvan ik eigenlijk ook onlangs pas hoogte kreeg. Shame, want wat een geweldige tassen. De tassen van Jeune Premier zijn er onder andere in mini-uitvoeringen welke schattige prints hebben van natuurlijke tafereeltjes.

(Foto’s: JP Bags)

#6 JP Bags

Het kleine broertje of zusje van Jeune Premier; JP Bags komt met ook een hele serie leuke schooltassen op de proppen. Deze wat grotere rugzakken zijn al net zo onweerstaanbaar. De super leuke tassen hebben een fijne en foute eighties look en komen in prachtige felle kleuren waar je meteen blij van wordt. Ik hou ervan!

Zoals je ziet kan het met deze schooltassen het komend schooljaar niet stuk. Ik ben dan ook enorm blij met de nieuwe aanwist voor onze jongste, straks schoolgaande, telg; de Zebra Trends rugzak met graafmachine print.

Voor welke schooltassen voor de basisschool ga jij dit schooljaar?

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog