Dit wil je niet missen...

Babyportretjes

Nadat het eerste portretje dat ik van mijn dochter heb gemaakt, nagetekend van een foto, redelijk gelukt is, kreeg ik de smaak te pakken. Blijkbaar kan ik toch nog redelijk overweg met potlood en papier en zodoende ben ik verder gegaan met het natekenen van mijn kindjes. Ik heb daarvoor verschillende foto’s laten afdrukken en stuk voor stuk beoordeeld of ik deze zou kunnen tekenen. Ik ben begonnen met het tekenen van Jasmijn. Dit deels als therapie voor het verwerkingsproces en uiteraard ook omdat ik het gewoon leuk vind om te doen. Mijn inziens kan ik ook het tweede en derde babyportret aan de categorie ‘best gelukt’ toevoegen.

Net als babyportret 1, is ook deze tekening gemaakt naar een foto welke gemaakt is toen Jasmijn net geboren was. Ik kan het moment nog goed terughalen en herinner me nog als de dag van gisteren hoe zij vredig lag onder haar ziekenhuisdekentje. Zich niet bewust van alle kraamcommotie en -bezoek om haar heen.

jasmijn-tek

Babyportret dat ik van ons engeltje heb getekend is een iets meer beladen plaatje geworden, althans niet voor ons maar misschien wel voor de buitenwereld. De foto die ik heb nagetekend is gemaakt toen Jasmijn aan ECMO (extracorporeal membrane oxygenation) lag in het UMC Radboud te Nijmegen, als onderdeel van haar behandeling. De slangetjes en ziekenhuisplakkertjes zijn zo typerend voor deze tijd uit het korte leventje van onze dochter. Ondanks alles bleef ze vredig en tevreden. Ook dat moment heb ik willen vastleggen in een tekening.

jasmijn-tek3

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog