Dit wil je niet missen...

Wat doe je als het regent? Een 3 meter lange 3D kleurplaat inkleuren

Een vraag die we ons maar al te vaak moeten stellen helaas. Want het regent hier nog al eens. Deze opdracht uit de Mama Challenge is dus een peulenschilletje. Want mijn kasten puilen uit met van alles om te doen tijdens een regenachtige dag. Lees je mee wat wij deden?

Prismar 3D kleurrol dinosaurus van 3 meter

Als verjaardagscadeau kreeg onze koekepeer onlangs een Prismar – Magic 3D Coloring Toverkleurrol met Dinosaurussen. Een wat? Juist, dat was ook mijn eerste reactie. Peuterlief zag dino’s en dat was voor hem genoeg. Ik bleef mij toch afvragen wat het nou was. Toen ging het regenen… Dat leek mij de perfecte basis om een kleurplaat in te kleuren van 3 meter lang. We rolden de kleurplaat van de rol en plakten hem vast op de grond. Een 3 meter lange kleurplaat vulde onze woonkamer. We kiepten de doos met kleurbenodigdheden op zijn kop en begonnen vol goede moed aan de immense kleurplaat. Kloddertje hier, kleurtje daar.

3D kleurplaat komt tot leven

Maar wat is er nou 3D aan? Nou simpel, wanneer je de bijbehorende Prismar Coloring app download en de kleurplaat scant, komt de kleurplaat tot leven. Op de rol zijn 3 gedeeltes die je kunt scannen. Wanneer je deze hebt gescand komt de kleurplaat als het ware tot leven in een  3D games uit de app spelen waarin de ingekleurde dino de hoofdrol speelt. Best grappig dus. Hoewel de games vrij simpel zijn, geeft dit toch best een leuke twist aan het kleuren. Want zoonlief vond het maar wat interessant dat er uit zijn kleurplaat nóg meer dino’s kwamen.

Andere regenchallenges uit de Mama Challenge

Dit was ons tijdverdrijf tijdens één van de regenachtige dagen van deze zomer. Ben je nieuwsgierig naar wat andere mamabloggers deden bij dit onderwerp? Dan kun je bij Maaike van Maaike schrijft op lezen over een aantal leuke kleurrijke activiteiten. Zie je bij Marieke van Marieke blogt wat zij, naast het kijken van een film, nog meer deed tijdens een regenachtige dag. En lees je bij Lodi van Lodi blogt over de spelletjes die zij speelde met haar kids. Wil je meer zien? In de openbare facebookgroep MamaChallenge 2017 vind je alle artikelen van de mama challenge terug.


Wat doe jij op regenachtige dagen?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog