Dit wil je niet missen...

Alike: mooie animatie over hoe het soms voelt als ouder

Geven wij onze kinderen genoeg de ruimte om zichzelf te ontwikkelen tot wie zij écht willen zijn? Of gaan we mee in wat de maatschappij van ons, en onze kinderen, verwacht. Dat zie je op ontroerende wijze verfilmd in Alike. Een filmpje dat op YouTube al miljoenen keren is bekeken. Toch vind ik het nog steeds de moeite waard om het even met je te delen. Vandaag dus even geen Roeloves’ highs, maar een korte animatie over het ouderschap.

Lees ook: Roelove’s highs #2 – Schoollunch, leuke pakketjes en een schuimparty

Geven wij het goede voorbeeld?

Het filmpje beschrijft zonder woorden hoe het ouderschap kan voelen. Over de zorgen die je als ouder kunt hebben, in de opvoeding van je kinderen. Geven wij onze kindjes wel genoeg ruimte voor zelfontplooiing en creativiteit? Laten we ons kind wel genoeg kind zijn?  En wat doen wijzelf? Geven wij eigenlijk wel het goede voorbeeld?

Animatie over het ouderschap

De korte animatie film Alike is geregisseerd door Daniel Martínez Lara & Rafa Cano Méndez. Het filmpje dat al vanaf 2016 te zien is op YouTube, maar nog steeds erg populair is. De animatie laat een weerspiegeling zien van het ouderschap, of beter gezegd het vaderschap. Je ziet in het filmpje namelijk een vader en een kind. De vader die, dag in dag uit, naar zijn werk gaat, zoals het hoort. En het kind… dat mee wordt getrokken in diezelfde sleur … Maar is dat wel de juiste manier?

“In a busy life, Copi is a father who tries to teach the right way to his son, Paste. But…what is the correct path?

Ik blijf er maar naar kijken en jij?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog