Dit wil je niet missen...

Alike: mooie animatie over hoe het soms voelt als ouder

Geven wij onze kinderen genoeg de ruimte om zichzelf te ontwikkelen tot wie zij écht willen zijn? Of gaan we mee in wat de maatschappij van ons, en onze kinderen, verwacht. Dat zie je op ontroerende wijze verfilmd in Alike. Een filmpje dat op YouTube al miljoenen keren is bekeken. Toch vind ik het nog steeds de moeite waard om het even met je te delen. Vandaag dus even geen Roeloves’ highs, maar een korte animatie over het ouderschap.

Lees ook: Roelove’s highs #2 – Schoollunch, leuke pakketjes en een schuimparty

Geven wij het goede voorbeeld?

Het filmpje beschrijft zonder woorden hoe het ouderschap kan voelen. Over de zorgen die je als ouder kunt hebben, in de opvoeding van je kinderen. Geven wij onze kindjes wel genoeg ruimte voor zelfontplooiing en creativiteit? Laten we ons kind wel genoeg kind zijn?  En wat doen wijzelf? Geven wij eigenlijk wel het goede voorbeeld?

Animatie over het ouderschap

De korte animatie film Alike is geregisseerd door Daniel Martínez Lara & Rafa Cano Méndez. Het filmpje dat al vanaf 2016 te zien is op YouTube, maar nog steeds erg populair is. De animatie laat een weerspiegeling zien van het ouderschap, of beter gezegd het vaderschap. Je ziet in het filmpje namelijk een vader en een kind. De vader die, dag in dag uit, naar zijn werk gaat, zoals het hoort. En het kind… dat mee wordt getrokken in diezelfde sleur … Maar is dat wel de juiste manier?

“In a busy life, Copi is a father who tries to teach the right way to his son, Paste. But…what is the correct path?

Ik blijf er maar naar kijken en jij?

4 reacties op dit bericht

Sheila @ beineffable.com says:

Ooooh… heel mooi, maar ook confronterend en verdrietig tegelijk. Dit is echt hoe de maatschappij er steeds meer uit komt te zien. Gelukkig zijn er tegelijkertijd nog steeds genoeg mensen die zich daar ook bewust van zijn. Ik wil zeker geen ‘werkslaaf’ worden. Niet dat ik zeg dat mensen dat zijn die gewoon op en neer naar het werk gaan. Als je maar gelukkig bent in je werk/leven. Volgens mij is dat de key. Maar het is dus een reden waarom ik blijf reizen. Ik heb het echt nodig om gelukkig te zijn en die combinatie te vinden tussen werk/privé.

En volgens mij is dat precies war het om draait, de jusite balans vinden en gelukkig zijn met dat wat je doet. Wordt geen slaaf van sleur.

Het is zeker een filmpje dat tot nadenken stemt! Wil je je leven zo leiden…..

Praat je mee?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Meer in Moederschap
Roelove’s highs #2 – Schoollunch, leuke pakketjes en een schuimparty

Daar zijn we weer. Alweer een week voorbij gevlogen, alsof hij gisteren begonnen was. Het was de week van de laatste dagen van het schooljaar....

Sluiten