Dit wil je niet missen...

Action Painter in the House, verven met knikkers

Kom je op een middag thuis, staat je eigen ‘Jackson Pollock Action Painter’ trots in de kamer zijn creativiteit uit te spatten. Papadag was het, en naast dat het huis op de kop stond (papa’s houden er nou eenmaal een ander schema op na dan moeders,) werd er dit keer ook druk geknutseld met verf, knikkers en doos. Wat… zul je je afvragen? Verven met knikkers. Ja zo doodeenvoudig kan het zijn, heus.

Verven met knikkers

Een grote doos waarin een papiertje lag, stond midden in de kamer en was gevuld met verschillende kleuren verf en knikkers. Koekepeer en papa waren druk met de doos heen en weer aan het schudden waardoor de knikkers die in de doos lagen kris kras door de doos, en dus ook door de verf, heen rolden. Hierdoor ontstond een super leuk verfresultaat. Zelfs de kleine man was zeer onder de indruk van zijn eigen Action Paintings. Trots toonde hij mij zijn kunstewerkjes toen ik ’s middags thuis kwam van mijn werk. En nog steeds bij het weerzien van de doos (nu ik deze even heb opgeborgen voor een volgende Action Paint ronde) geeft hij vol overgave aan dat hij best graag nóg een Action Painting wil maken ‘die’, ‘die’!

knikkers2

Wat heb je nodig?

  • doos (kan een supermarktdoos zijn of een schoenendoos, afhankelijk van de grootte van het papier)
  • knikkers (je kunt kiezen voor één grote knikker, meerdere grote of kleine knikkers of knikkers van verschillende formaten. Elke optie geeft weer een ander eindresultaat)
  • verf (liefst verf op waterbasis die makkelijk van kleren en andere oppervlaktes is af te halen, voor wanneer de knikkers ‘oeps’ toch buiten de doos belanden)
  • papier (afhankelijk van de grootte van de doos, A3, A4, kleiner of groter)

Zo simpel is het en succes verzekerd.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog