Site pictogram Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Aardappel omelet, eigenlijk meer een roerei, met broccoli

Het was onlangs weer kokkeroeloffen geblazen om de kleine man een nieuw receptuur voor te schotelen. De vriezer begon aardig leeg te raken met babyhapjes van eigen hand en dus werd het weer tijd om met pan, kookboek en ander keukengerei in de aanslag het kookgeweld te trotseren. Het hoofdstuk van 10 – 12 maanden uit het AH Opperdepop kooktoverboekje biedt nogal wat keuzes en deze leek me meteen al in het begin een aanrader. Aardappelomelet met broccoli. Niet alleen makkelijk om te maken, maar ook nog eens hartstikke lekker. Zo’n gerechtje waar je zelf ook lekker van mee kunt smullen. Dus een en ander aan ingrediënten ingeslagen en aan de slag gegaan. Aardappeltjes geschild en tot blokjes gesneden. Broccoli gewassen en in kleine roosjes verdeeld. Ham tot reepjes gemaakt en als laatste de verse eitjes uit ons kippenhok geraapt, geklutst en wat aangemaakt met melk. Toen de brocolli en aardappeltjes beiden gekookt waren, heb ik het boeltje bij elkaar gegooid en gehutseld tot er een gezellige eiersubstantie ontstond met groene en roze stukjes. Hupsakee in de pan en bakken maar! Althans bakken… dat bakken ging niet geheel volgens het boekje. Ja, het ei werd wel gaar, maar heel bleef de omelet verre van. In een poging deze om te draaien, bleef er al helemaal weinig over van het ronde aardappelkookwerkje. Ach, dan maar een roerei, dat smaakt vast ook wel. En niets was minder waar. De tafel gedekt en het bordje van zoonlief gevuld met de stukjes aardappelomeletroerei-creatie. Nou dat werd zonder enig protest en vol genot naar binnen gewerkt. Hoewel dus geen omelet, het roerei viel in de smaak. Next time, more luck. Want ik ga deze opperdepopcreatie zeker nog eens proberen. Dan met een andere groentevariant en de hoop dat mijn harde kookwerk dan wel als omelet eindigt.

Mobiele versie afsluiten