Dit wil je niet missen...

Wraps, lekker maaltje voor elk gezinslid

Oke, we eten nu officieel al een paar dagen, heel stoer lekker met de grote mensen pot mee. Maar mama kan het toch niet laten om zo nu en dan nog heel even wat inspiratie op te doen voor geschikte baby-, of eigenlijk meer dreumes-, gerechtjes. Want wat is een verantwoorde snack voor mn dreumesje to be en, meest belangrijk, wat zijn smakelijke combinaties?Gelukkig biedt mijn woudlopersbabykook altijd uitkomst en zo ook nu weer. Na een gezellige middag uit, naar een nabijgelegen speeltuin annex kinderboerderij waar de koekepeer zijn kleine blauwe oogjes meer dan uit heeft gekeken en waarvan het maagje rommelde van de gezonde trek, was het bij thuiskomst, gezien het toch wat aan de late kant zijnde tijdstip, improvisatie-etenstijd. Wederhelft welke die middag thuis is gebleven gaf aan zin te hebben in wraps. Een suggestie die bij mij meteen een receplichtje deed branden. Babywraps. Alhoewel de door mij gekozen ingrediënten totaal niet overeenkomen met die uit het originele receptuur, deed het me wel bevestigen dat ook wraps tot een passende en leuke babymaaltijd toebehoren. Wraps, gevuld met geroerbakte kipstukjes aangemaakt met een tomatensausje, wat kruiden en creme freche. Jummie!

De kipstukjes heb ik eerst lichtgekruid met wat paprikapoeder en wat italiaanse kruiden, waarna ik deze gebakken heb in olijfolie tezamen met wat fijn gesneden paprikaatjes en een dito preitje. Nadat dit kipgoedje zijn opperste garigheidsmoment bereikt had, heb ik het goedje aangemaakt met wat zelf gemaakte tomatensaus van gezeefde tomaten. Twee tortillia wraps, kleintjes van zo’n 20 cm doorsnede, heb ik heel iets besmeerd met wat creme freche voor de frisse bite waar ik vervolgens het kipmengsel bovenop heb gedrappeerd. Beide wrapjes heb ik opgerold en bestrooid met een klein beetje geraspte jonge kaas. Heel even verwarmen in de oven en voila, klaar is de wrapkees. Het feit dat er ongegeneerd gesmakt en gekliedert werd aan tafel bevestigde extra hoe uitermate goed deze wraps bij zoonlief in de smaak vielen.

Overigens heb ik de overgebleven kip met saus voorzien van wat pittige kruiden en samen met de rest van de wraps geserveerd voor de grote mensen uit dit gezin, de papa en mama. Ideaal gerechtje dus; een snel, makkelijk en lekker maaltje voor elk gezinslid!

wrap_blogpost

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog