Dit wil je niet missen...

30 days and counting #3: de inhoud van mijn tas

Hmm, die inhoud van mijn tas… nou daar kan ik echt heul kort over zijn. Way too large. Want om antwoord te geven op één van de vragen uit de #30dayblogchallengeNL: die inhoud is giga-gantisch met een hoofdletter G. Ik kan het niet mooier maken. Ik sjouw namelijk altijd veel te veel met me mee. Ik heb een tassen tic, net als een schoenen tic en nog veule andere tic’s… afijn. Ik koop dus graag en vaak een nieuwe tas, het is nogal een verslaving ben ik bang. Ik heb altijd een grote tas bij me. Ik weet niet wat dat is, maar ik ben anders bang dat ik te weinig bij me heb of zo. Ik wil voorkomen dat ik ergens ben en ineens denk, shit… had ik dat maar meegenomen. Dus sjouw ik mij dagelijks een breuk aan rommel dat ik soms helemaal niet nodig heb. Afijn wat zit er dan allemaal in?

tas1

Geen kleintje

Tja, wat niet. Laten we bij het meest belangrijke beginnen. Mijn telefoon en uiteraard mijn portemonniks (want er zit behalve veel pasjes, bonnetjes en andere onzinnigheden niet veel geld in moet ik bekennen). Ik ga niet de deur uit zonder die 2. Die portemonnee is overigens ook geen kleintje. Daarvoor geldt eigenlijk hetzelfde als voor de tas, bang zijn om achteraf te moeten concluderen, dat had ik beter mee kunnen nemen.

Je weet maar nooit

Mijn zonnebril en gewone bril, die hebben ook een vast plekje veroverd in mijn tas. En hoewel ik nachtlenzen draag en mijn gewone bril dus eigenlijk niet nodig heb, zit die er dus wel altijd standaard in. En voor die zonnebril is het al niet veel anders. 80% van het jaar heb je die eigenlijk helemaal niet nodig, maar hij zit er wel in hoor… Je weet immers maar nooit (dusss).

tas4

De rest

En dan de rest. Die berg rest… van lippenbalsems, nagelvijltjes, deo-ootjes, paracetamolletjes en tampons, tot aan USB sticks, pennen, nog meer USB sticks, nog meer pennen, nog meer sticks…

Lijstjes

Laat ik het trouwens niet vergeten, briefjes….die zitten er natuurlijk ook in! Want lijstjes mens als ik ben, vindt je eigenlijk altijd wel een of ander lijstje in mijn tas. Meestal een boodschappenlijstje of ander soortig ’to buy’ lijstje. Soms zelfs meerdere, ouden, nieuwen… je begrijpt voordat ik het juiste lijstje gevonden heb… efficiënt is anders.

Eén voordeel

Dan mijn sleutelbos. Daar zou ik eigenlijk best een aparte tas voor mee kunnen brengen. Want net als mijn portemonnee én tas, is ook mijn sleutelbos niet per direct iets dat aan de kleine kant is gebleven (hoe verrassend). Werkelijk allerlei sleutels vindt je eraan, eigen voordeursleutels, sleutels van andere voordeuren bij familie bijvoorbeeld, werksleutels, fietsensleutels noem maar op. En dat niet alleen, ik heb ook g#d mag weten waarom 4 winkelwagenmuntjes (wat een mens in vredesnaam met 4 winkelwagenmuntjes moet…?) , 2 knuffels én een keykoord aan mijn sleutelbos hangen. Eén voordeel, ik hoef nooit te zoeken naar mijn sleutels in mijn giga-tas… die pik je eruit in no time!

Zonder die tas ga ik dus nauwelijks de deur uit. Het komt wel eens voor dat ik hem moeder ziel en alleen thuis achterlaat, maar dan voel ik me al vrij snel ‘lost’ (zie nou wel, dat had ik dus gewoon mee moeten nemen…). Geloof me ik heb het echt wel eens geprobeerd met een kleinere variant van de tas, maar met wat ik allemaal meeneem…? Dat past er dan gewoon niet in. Ik kieper die kleine tas dan ook vaak al vrij snel weer op de donkere, stoffige plek terug waar hij in eerste instantie vandaan kwam.En neem dan toch weer trouw en vertrouwd mijn bakbeest van een tas mee. Heerlijk!

Hoe ziet jouw tas er van binnen en van buiten uit? Wat zijn jouw tasgeheimen?

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog