Dit wil je niet missen...

30 days and counting #2: mijn favoriete quotes

Mijn favoriete quotes, dat is nog eens een leuke om over te schrijven tijdens deze #30dayblogchallengeNL. Want ik heb nogal wat uitspraken waar ik te pas en te onpas mee smijt. Ik ben namelijk gék op uitspraken, gezegdes en dus ook quotes. Ik denk dat ik er wel een muur mee kan behangen. Maar om jullie niet te vermoeien met een waslijst van quotes, stel ik een favoquotelijstje op. Een lijstje met 7 van mijn meest favoriete uitspraken en gezegdes, komt ie:

1. “Life is about kicking ass and not kissing it”

quote4

Absolutely love, love, love deze uitspraak. Want wat mij betreft klopt het als een dikke vette bus. Eigenlijk zegt het niets meer dan, leef en doe vooral wat jij leuk vindt. Doe in elk geval niet (te veel) wat anderen willen, maar leef je leven zoals jij dat graag wilt. ‘I life by it’ , althans zoveel mogelijk dan!

2. “Silence is golden, unless you have boxers…”

quote2

Een uitspraak die je ook zomaar zou kunnen toepassen op kinderen trouwens. Maar als boxerliefhebber pur sang en trots bazinnetje van 2 knotsgekke boxermeiden weet ik (helaas) als geen ander dat deze uitspraak op boxers misschien nog wel meer van toepassing is dan op kids, believe me. Want is het stil in huis…? Berg je dan maar. Dan kun je zomaar wat opgevroten kinderspeelgoed (niet leuk), een omvergetrokken kerstboom, een uitgegraven en vervolgens opgevroten cactus (auw), een omver gegooide en leegedronken frituurpan (echt waar) of een ander schouwspel tegenkomen, waarbij je alleen maar je wenkbrouwen heel hoog kunt optrekken van verbazing. Ja, dat zijn boxers ten voeten uit.

3. “I would have given you the world, but you got heaven instead”

quote5

Een uitspraak die van toepassing is op een minder leuk deel uit mijn leven. Ik wou dat ik onze dochter de wereld had kunnen geven. Dat was mijn plan, ons plan, toen ik haar 9 hele maanden bij mij droeg en haar vervolgens op deze wereld zette. Zelfs die eerste dag dat ik zorgeloos van haar mocht genieten, haar mocht ruiken, zien en voelen, fantasseerde ik over hoe ik haar de wereld zou laten zien. Maar het liep anders, helaas moesten wij na een ziekbed afscheid van haar nemen. Die wereld, die kreeg ze niet… de hemel (en laten we dan maar hopen dat er toch nog zoiets als dat bestaat) wel.

4. “Somewhere over the rainbow”

quote3

En dit is eigenlijk weer zo’n eentje uit dezelfde categorie. Een uitspraak is het eigenlijk niet eens, maar meer een liedje. Origineel uit de film ‘The Wizard of Oz’, waar het gezongen werd door Judy Garland. Een liedje dat veel gecovered en gesampled is. Maar het is ook het liedje dat in een knuffel van onze dochter zat en dat wij gedurende haar ziekbed steeds afspeelden. Dit nummer draaiden wij op de begrafenis van onze dochter, de houseversie ervan. Het is dus een tekst die voor mij veel betekenis met zich meedraagt…

5. “A wise owl lived in an oak, the more he saw the less he spoke, the less he spoke the more he heard…”

quote6

Een eeuwenoude uitspraak, wederom afkomstig uit een liedje’ en ik vind ‘m super. Want konden we inderdaad allemaal maar wat meer als deze uil zijn en soms gewoon even wijselijk onze mond houden. “ik zeg maar zo… zeg maar niks” Want “weinig inhoud en een hoop geschreeuw”, ik wordt daar altijd erg moe van.

6. “True friends”

quote7

Ik kreeg deze ooit via een berichtje toegestuurd door een van mijn vriendinnen. Een goede vriendin die ik heel weinig zie want we wonen gewoon erg ver bij elkaar vandaan en hebben beiden een te druk bestaan om de deur bij elkaar plat te lopen. Maar ondanks dat we elkaar niet regelmatig zien, zijn we toch nog steeds en al 20 jaar hartstikke close! Iets met ”het gaat niet om de kwantiteit maar om kwaliteit…’ Nog zo’n favoriet.

7. “House music is an universal language…”

quote9
De zin “house music is an universal language spoken and understood by all” uit het nummer ‘My House’ is echt een van mijn favoriete uitspraken op muziekgebied. Als groot fan van house muziek kan ik dit namelijk alleen maar beamen. House muziek, het is universeel en grensoverschrijdend. En iedereen die van house muziek houdt, begrijpt wat ik hiermee bedoel.

Nu heb ik nog veel meer favoquotes die ik zo op kan noemen maar wat ik niet doe omdat deze post dan veel te lang zou worden. Bijvoorbeeld de gevleugelde Loesje uitspraken als “pluk de dag voor je in een vaas eindigt” of “als je ontbijt op bed wilt, slaap je maar in de keuken.” En zo kan ik er nog legio bedenken. Nieuwsgierig naar andere leuke, interessante quotes? Neem dan eens een kijkje op pinterest, het staat er vol mee!

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog