Dit wil je niet missen...

30 days and counting #1: de naam van mijn blog

Tja, dan beginnen we dus meteen maar met de eerste uit de lijst van vragen uit de #30dayblogchallenge. Drop the blog challenge bomb shell, want je moet natuurlijk toch érgens beginnen en dat is meestal toch gewoon bij het begin. Dus op nummertje 1 vandaag in de hoofdrol iets over ‘ de naam van mijn blog’.

30dayblogchallenge2

De URL

Wauw, vind ik meteen een hele moeilijke. “Waarom in vredesnaam, de naam van je blog is toch gewoon je eigen naam?” Ik hoor het je denken. Dat klopt als een bus, maar of dit ook zo blijft in de toekomst..? Kijk het zit zo. In een ver, ver verleden, hier heel ver vandaan (oh nee, dat is een ‘ander’ sprookje), claimde ik deze URL. En dan praat ik echt over heul lang geleden want dit was toen ik nét op het punt stond mijn studie af te ronden, zo’n 11 jaar geleden (whaat, 11 jaar alweer..? Ben ik dan echt al zo oud?). Afijn, die URL, daar deed ik vrij weinig mee totdat ik deze na mijn studie communicatie/grafisch design ging gebruiken voor mijn online portfolio. Handig dacht ik, wanneer ik een baan of opdracht zocht, zo kon ik mooi al mijn bij elkaar gewerkte grafische ditjes en datjes etaleren op een professionele manier. Dat werkte overigens goed. Echter, 6 jaar na dato en na inmiddels3 keer van baan te zijn gewisseld, bleek ik die portfolio niet meer nodig te hebben. Ik strandde bij het bedrijf waar ik vandaag de dag nog steeds werkzaam ben.

In den beginne

Ik had in den beginne geen plannen om te gaan bloggen, maar schrijven is altijd wel een soort van hobby van mij geweest. Al van kinds af aan mag ik graag verhaaltjes in elkaar breien en tijdens mijn studie ontdekte ik dat ik het klaarblijkelijk niet heel onverdienstelijk deed. Toen we in 2013 ons eerste kindje verloren, besloot ik op aandringen van mijn therapeute, te starten met mijn eerste blog hetsterkstemeisje, om alle sores van me af te schrijven. Ik ging schrijven steeds leuker vinden en volgde meer en meer (mama)blogs. Dus op een mooie dag in g#d mag weten wanneer besloot ik om ook een (mama)blog te starten. Inspiratie had ik in overvloede en ook de URL had ik al. Zo ontsond mijn blog op www.roelina.nl.

Change

Maar dan nu de toekomst… want ’there’s something about to change’. Ik ben momenteel bezig met een nieuw design voor mijn website. Uiteraard blijf ik nog wel steeds bloggen op roelina.nl, maar wat er precies staat te gebeuren… dat houdt ik nog even van de radar. Wordt vervolgd dus.

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog