Dit wil je niet missen...

30 days and counting #9: genante momenten

In het kader van de #30dayblogchallengeNL, is het weer tijd voor een nieuw onderwerp. Ik moet weer eens akelig met de billen bloot. Ach, ik ben het zo langzamerhand gewend. Wat dan? Vandaag deel ik de 5 meest gênante momenten uit mijn leven. En ik heb het dus netjes bij 5 gelaten want mijn leven staat werkelijk bol van de gênante momenten. Kijk, lees, huiver en lach mee.

fiets

1. En plein public ergens tegen aanlopen (een dichte deur bijvoorbeeld)

Euh ja, dat ben ik. Ik doe dat soort dingen. Hoeft de deur niet eens helemaal van glas te zijn. Ik kan er zo maar ineens tegen aanlopen. Gewoon omdat ik weer eens niet uit mijn doppen keek. Honderdduizend dingen tegelijk deed en vooral niet voor me uitkeek. Dan krijg je dat soort taferelen.

2. Een deur dicht gooien terwijl er nog iets (of erger nog iemand) tussen zit

Sorry voor iedereen die dat al eens met mij heeft meegemaakt. Ik stel me even voor, ik ben leo. Ik gooi dus met enige regelmaat deuren dicht terwijl er nog iemand tussen staat. Zo heb ik de autodeur al eens flink hard dicht gesmeten, terwijl vriendlief nog aan het uitstappen was… nogmaals sorry schat.

3. Met een fiets vol met veel te veel boodschappen… vallen

Plaatsvervangende schaamte krijg je toch van zoiets. Gebeurt mij weer. Ik heb een mamafiets, zon eentje met mega breed stuur, vette bagage drager voor- en achterop en ruimte genoeg dus voor veul tassen. Nou moet je net mij hebben, hoe meer je kwijt kunt, hoe meer ik ook meeneem. Dus besloot ik dat ik met de wekelijkse boodschappen (lees: 2 grote shoppers vol met boodschappen + een krat bier en een traytje blikjes) wel terug kon fietsen naar huis. 2 tassen aan het stuur,  traytje blikjes achterop en het kratje bier op de bagagedrager voorop. ‘What was I thinking.’  Dat ging dus fout. Bij het opstappen al bleek tas 1 zwaarder dan de ander, gleed mijn fiets onder mij vandaan en donderde het kratje bier over straat. GENANT met een hoofdletter G. Supermarkt mannetjes rende uit de winkel vandaan om al het gebroken glas en het schuimende bier op te ruimen en mij weer overeind te helpen. Had ik het al gezegd…? GÊNANT!

4. Mijn hoofd stoten aan openstaande kastdeurtjes

Oh, ik heb dat zo vaak. En gênant is het meestal niet totdat dit je overkomt wanneer je huiskamer bomvol volk zit of je ergens anders bent waar veel ogen je aankijken. Ik geloof wel dat meer mensen hier last van hebben, maar ik heb soms het gevoel dat het mij wel heel vaak overkomt. Ik stoot namelijk dagelijks wel een keer mijn hoofd aan een openstaand kastdeurtje, tafelrand of ander uitstekend voorwerp.

5. Brandalarm negeren

Dit is een rare, maar ik vergeet het nooit meer! En anders zorgen mijn collega’ s er wel voor dat ik het nooit meer vergeet. Ik negeerde namelijk het brandalarm op mijn werk, toen ik er nog niet heel lang werkte. Niet spannend denk je misschien, dat dacht ik dus ook. Ik vind dit altijd zo NIET uitkomen, zo’n brandoefening. En bij het bedrijf waar ik hiervoor werkte was het eigenlijk altijd ‘no big deal’. Dus negeerde ik ook hier de loeiende sirenes die door ons pand galmden. Al mijn collega’s gingen braaf naar buiten en vroegen mij een aantal keren mee te gaan. Maar ik zat ‘in the middle of something’ en ik bleef zitten. De dienstdoende BHVer die de laatste controle door het pand deed, zag mij niet zitten en sloot ons kantoor. Toen dacht ik “oh, laat ik dan toch maar naar buiten gaan”. Al lachend liep ik het verlaten kantoor uit waar het voltallige bedrijf mij op wachtte op de parkeerplaats voor het pand. Ik was echt de enige die het alarm had genegeerd… ‘awkward!’

Nu kan ik nog tot in de lengte der dagen doorgaan met het delen van gênante momenten. Maar gepast lijkt het me meer het hier maar bij te laten. Wel ben ik benieuwd naar de jouwe!

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog