Dit wil je niet missen...

30 days and counting #8: als ik de loterij win dan…

Hier kan ik uren over fantaseren. En in mijn hoofd heb ik het ook al wel 100 keer uitgegeven, moet ik bekennen. Want wat ik zou doen als ik een loterij win…? In het kader van de #30dayblogchallengeNL geef ik daar nu antwoord op.

roeloves-blogpost-bingo

Een huis

Als ik de loterij win dan koop ik een huis, als ik genoeg win althans. Het huis van mijn (of liever gezegd onze) dromen. En is het een bouwval dan stop ik er een aannemer in en laat ik het verbouwen naar mijn smaak.  Of ik laat een huis bouwen, nog beter. Het huis van mijn dromen dan wel te verstaan. Dat huis ziet er overigens niet uit als een of ander droomkasteel met 10 kamers, dito badkamers en torens. Nee hoor, het moet wel gewoon een praktisch huis zijn. Een ruime, praktische gezinswoning. Maar het mag natuurlijk ook een idyllische boerderij of een mooi authentiek herenhuis zijn  hoor, dat laat ik even in het midden. Als het maar een redelijke tuin heeft en vrijstaand is. En dicht bij het dorp als het even kan, want ergens in de ‘middle of now where’ wonen, dat zie ik met opgroeiende kids nog niet zitten.

Met tuin

Dat van die tuin en wat meer ruimte om mijn huis heen, dat zie ik wel zitten. Dan richten we een mooi plekje in voor onze kipjes, met een lekker binnenverblijfje en een leuke buitenren. Dan maak ik een speelplek voor onze kids met het speelhuisje dat we al hebben, uitgebreid met schommels en g#d mag weten wat nog meer. Creëer ik eindelijk die lang gekoesterde veranda met overkapping waar ik al tijden van watertand. Ja…, lijkt mij wel wat.

De inrichting

Als we dan dat (droom)huis hebben met die tuin zou ik het ook opnieuw inrichten met dat geld. Dan zou ik naar (nog meer) rommel- en antiekmarkten gaan dan dat we nu al doen, want met een volle beurs struint dat toch nét even wat lekkerder. Dan zou ik alles kopen wat ik leuk vond, dat oude schoolbankje bijvoorbeeld waar ik al tijden naar op zoek ben. Of die stoere industriële lamp die nog mist in onze kamer. En een mooie vintage leren bank, dat zou natuurlijk ook niet misstaan…

Wat ik niet zou doen

Ik zou overigens (indien het bedrag substantieel hoog is) niet (meteen) stoppen met werken. Lijkt me zo doelloos en leeg. Misschien zou ik wel een eigen bedrijfje starten of ZZP-er worden ofzo, dat risico kun je dan wel nemen. Een luxe auto kopen zou ik trouwens ook niet doen. Wel een verbeterde versie kopen van wat we nu hebben, maar een of andere buitensporige sportwagen…? Nee, dat is niks voor mij. Ik zou trouwens wel op vakantie gaan maar ook weer niks boven proporties ver, luxe of lang. Gewoon even lekker (financieel) onbezorgd er tussen uit (zegt iemand die nét terug is van vakantie, haha). En ik zou eens lekker onbezorgd gaan shoppen. Mijzelf in een (flink aantal) nieuwe outfit(s) hijsen. En als we dan toch bezig zijn dan neem ik mijn kids en vriendlief natuurlijk ook meteen mee.

Ja…, dat zou ik doen als ik de loterij win. “Keep on dreaming” moet ik er dan meteen maar bij vertellen. Want om wat te winnen, zul je toch echt eerst moeten meespelen…. Misschien toch maar eens een lot kopen.

 

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog