Dit wil je niet missen...

30 days and counting #7: verzamelingen en obsessies

Weer een leuke uit de #30dayblogchallengeNL. Verzamelingen en obsessies, nou daar heb ik er nogal wat van. Met die verzamelingen valt het overigens nog reuze mee hoor, afgezien van schoenen, tassen en sjaaltjes dan… Maar obsessies? Obsessief loeder als ik ben, ja dus. Laat ik voor het gemak maar weer eens een topje samenstellen. Met 5 van de meest in het oog springende obsessies van mijner hand, komt ie:

obsessie

1. lijstjes

Heb het al vaker verteld, ik ben een lijstjes mens in hart en nieren. En als ik mijn hart en nieren niet constant bij me had, had ik die waarschijnlijk genoteerd op 1 van mijn lijstjes. Ik maak echt lijstjes voor ALLES. De koelkast hangt vol met lijstjes, er ligt een kladblok op tafel met… ja, ja… lijstjes. In mijn tas zitten veel oude en nieuwe (boodschappen)lijstjes. Zelfs op mijn werk is mijn bureau bezaait met lijstjes. Obsessief of niet?

2. opruimtic

Opruimen, zo dat het soms obsessieve vormen aanneemt. Ik beken schuld! Soms word ik werkelijk krankjorum van mijzelf. Denk ik “laat dat nou liggen, ruim dat straks nou op”. Want met 2 rommelmakende boxers, dito kinderen en manlief die het lang niet zo gauw een rommel vindt als ik (wie er gelijk heeft in deze laten we gewoon lekker in het midden), heeft dat opruimen echt nauwelijks zin. Dweilen met de opruimkraan wagenwijd open, zullen we maar zeggen. Maar ik kan die drang om alles maar op te moeten bergen gewoonweg niet uitschakelen.

3. shopaholic

Is het een obsessie? Dat klinkt misschien wat zwaar, maar verslaafd aan (online) shoppen ben ik lichtelijk. In het pre-mama tijdperk shopte ik mij al een slag in de rondte, maar sinds de komst van kids heb ik daar nog een klein shop-schepje bovenop gedaan. En dat je tegenwoordig alles online kunt kopen, werkt nou ook niet echt mee. Ik geef de schuld aan mijn achtergrond, lekker makkelijk toch? “Ik kan er niks aan doen.” Dankzij mijn opleidingen maar ook vanuit mijn eigen interesse ben ik namelijk altijd al geïnteresseerd geweest in styling. Of het om interieurs gaat of kleding, ik vind het leuk om bezig te zijn met de inrichting van (kinder)kamers en om unieke, voor mij nieuwe, (kinder)modecollecties te ontdekken. Ik vind het een sport om te zoeken naar budgetvondsten of items die juist nog niet iedereen heeft. Tja, en van al dat leuks dat er voorbijkomt, belandt er nogal wat in mijn winkelwagentje.

4. symetrie

Ook zo’n obsessief tikje van mij. Ik ben nogal symmetrisch aangelegd om het zo maar even te noemen. Van alles heb ik er dan ook minstens 2. Niet van kleding trouwens maar dan heb ik het meer over decoratie in huis. 2 vazen, 2 kandelaars, 2 schilderijtjes, 2 fotolijstjes, 2 plantjes, 2, 2, 2… 2. Het mogen er ook 3 zijn trouwens maar dan wel in een groepje. Nu probeer ik dat patroon wel eens een beetje te doorbreken, maar helemaal los laten kan ik dat niet. Je vindt dan ook erg veel paartjes bij ons thuis.

5. plannen

Ik plan mij een ongeluk. Lijstjesmens als ik ben, die lijstjes helpen mij bij dat plannen. Ver van te voren regel ik al zaken die pas weken later aan bod komen. Dat geeft mij rust. Althans, soort van..  want op het moment dat ik klaar ben met het plannen van het ene, denk ik alweer aan het andere. Inpakken voor de vakantie bijvoorbeeld…? Daar kan ik weken van te voren al mee beginnen. Dan struikel je bij mij thuis over de stapeltjes kleren en andere benodigdheden die mee moeten op vakantie. En gaat iets niet volgens plan, dan ben ik uit mijn doen. Berg je dan maar… Stress, storm op komst, niet te genieten, out of control…

Zo dat was weer een met de billen blootmomentje. Wat zijn jouw meest in het oog springende verzamelingen en obsessies?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog