Dit wil je niet missen...

30 days and counting #5: 5 leuke blogs die ik volg

Ze zijn min of meer de reden dat ik begonnen ben. Andere (mama)bloggers. En inmiddels volg ik er legio. Te veel om op te noemen zelfs. En daarom noem ik er 5 in deze #30dayblogchallengeNL en licht ik er van elk een recent blogje uit. Overigens is de volgorde waarin ik de blogs noem, gewoon een willekeurige volgorde. Komen ze…

bloggging

1. Oh yeah baby

De manier waarop Claudia van Oh Yeah Baby haar artikelen schrijft spreekt mij, als moeder van een onstuimige peuter, enorm aan. Afgezien van het feit dat ik veel herken in haar blogs, zijn de artikelen vanwege het vleugje humor waarmee Cladia schrijft heel leuk om te lezen. Ook deelt ze veel interessante webshoptips, geweldige creatieve ideeën voor bijvoorbeeld de kinderkamer en natuurlijk (niet te vergeten) veel kindermode. Helemaal in mijn babystraatje dus. Eén van de meest recentste artikelen van haar die ik met veel plezier heb gelezen is…:

Eyeopener voor ouders van een pittige peuter

2. Unicorns & Fairytales

Ook Nathalie van Unicorns & Fairytales volg ik op de voet. Unicorns & Fairytales is een Belgische blog over lifestyle en alles wat zo’n beetje met het moederschap te maken heeft. Nathalie schrijft over van alles. Van kindermode, boeken, DIY ideeën tot aan persoonlijke verhalen. Nathalie heeft eveneens een kleine peuter in huis. Haar zoontje is bijna even oud als onze koekepeer en daarom 1 dikke brok van herkenning. Daarom vind ik haar verhalen over het wel en wee van haar zoontje altijd het leukst om te lezen, zoals onlangs dit artikel…:

Vince as we speak #4

3. I am a foodie

I am a foodie valt niet in de categorie mamablogs. Het is een blog over (gezonde) voeding. Vooral de wetenschappelijke touch vind ik leuk aan dit blog. Er staat veel interessante informatie op over (gezond) eten, die altijd benadert wordt vanuit een wetenschappelijk oogpunt. Het blog wordt gevuld door enthousiaste foodlovers, diëtistes en (voedings- en sport)wetenschappers. In veel artikelen worden voedingshypes en wetenswaardigheden weerlegd of nader uitgelegd. Super interessant en leerzaam als je het mij vraagt. Het leukste artikel dat ik er onlangs las ging over, je raad het al, kinderen en voeding. En hoewel ik (nog) geen schoolgaand kroost heb, sprak mij dit artikel wél erg aan…:

De scholen zijn weer begonnen! Wat geef je ze mee?

4. Kinderkamerstylist

Wel eentje in de categorie kids, maar weer geen echte mamablog. De naam van de website (of blog) zegt eigenlijk al genoeg… het gaat over kinderkamerstyling. En leuk dat ik dat vindt. Ik heb er al legio inspiratie vandaan gehaald. De schrijfsters Maaike Goldbach en Jolien Kadijk delen op kinderkamerstylist hun ervaringen en advies voor styling van baby- en kinderkamers in allerlei stijlen. Het leuke is dat ze budgetitems, zoals van de IKEA bijvoorbeeld, net zo goed combineren met meer hoger geprijsde en unieke items. En daar hou ik van! Een leuk artikel waar ik veel inspiratie uithaalde is bijvoorbeeld deze over schoolkaarten…:

Schoolkaart Nederland

5. Kindermodeblog

Ik ben zoooo fan! Niet alleen van shoppen natuurlijk, net als eigenaresse Frederieke van Kindermodeblog, maar ook van de stijl en de artikelen die ze op haar website deelt. Hippe merken en bijzondere (web)winkels passeren de kindermode revue. Ik ben een trouwe volgster. Vooral haar budget topjes vind ik fijn leesvoer, omdat ook ik van budget shoppen houd. Maar er is zoveel meer. Het leukste artikel dat ik onlangs las ging, hoe kan het ook anders, over leuke nieuwe kindermodeitems voor boys, boys, boys…:

Shopping: 10x boys boys boys

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog