Dit wil je niet missen...

30 days and counting #10: mijn 3 beste en slechtste eigenschappen

Ik hik er al een tijdje tegen aan. Deze post van de #30dayblogchallengeNL van dit keer. Mijn 3 beste en slechtste gewoontes, daarvoor moet ik dan toch maar weer met de billen bloot ben ik bang.

Slechte gewoontes

Ik zou liegen als ik overigens zeg dat ik geen slechte gewoontes heb, die kan ik zo in een oogwenk opratelen. Het zijn juist die beste eigenschappen die ik lastig vind. Want dat  je ergens goed in bent, zeg je nou eenmaal niet zo snel van je zelf. Ik althans niet. Maar in het kader van de challenge ga ik het dan toch  proberen, komt ie:

billen

De 3 V’s, vreselijk en veel vloeken

Dit is misschien wel de meeste slechte eigenschap van al mijn eigenschappen ooit. Vloeken, ik doe dit veel, te vaak en te vreselijk. De g#dvers vliegen hier met enige regelmaat door de kamer. Het neemt zelfs dermate vormen aan dat zoonlief dit gedrag feilloos kopieert… ai!

Ongeduldig

Een gevalletje ‘it runs in the family’  ben ik bang. Want verschillende familieleden kampen met dezelfde ongeduldigheid als ik. De een wat meer en dan de ander. Ikzelf schaar mij onder de categorie ‘wat meer.’ Want hemel, ik heb echt nergens geduld voor. Ja wel, 1 ding. Mijn kinderen, daarvoor kan ik onbegrijpelijk engelengeduld opbrengen. Iets met moedergevoel ofzo.

Het glas is half leeg – effect

Verdient ook geen schoonheidsprijsje. Mijn glas is namelijk altijd meer dan half leeg. Op de een of andere manier zie ik altijd alleen maar de negatieve kanten van iets. Beren op de weg en dat soort zaken.

Zorgzaam

Aaah, ze heeft ook goede kanten, dat is dan wel weer fijn niet waar? En hoewel ik dus een keiharde buitenkant schijn te hebben (ook een ienimieni minpuntje), ben ik voor mijn naasten enorm zorgzaam, bezorgd en eigenlijk best wel lief. Ben je mijn vriend? Dan ga ik voor je door het vuur, of je daar nu op zit te wachten of niet.

Zelfstandig

Al way back kon ik op eigen benen staan. Ik heb geen broers of zussen en heb mij vroeger als schipperskind op een internaat altijd staande moeten houden tussen grote groepen kinderen. Ik heb daar een enorme grote bek door ontwikkeld (weer een kleinigheidje van negatieve aard), maar het heeft mij ook zelfstandig gemaakt. Zo woonde ik al heel jong op mijzelf en dopte ik mijn eigen boontjes. Ik heb daar tot nu toe altijd profijt van gehad.

What you see is what you get

Ik ben wie ik ben, geen masker, ik doe me niet beter voor dan… (ook niet minder trouwens). Ik ben open en eerlijk. In sommige gevallen zou je dit onder een slechte eigenschappen kunnen scharen, want ik ben wel vaak erg direct en dat vindt niet iedereen fijn. Maar je weet wel altijd wat je aan me hebt.

Zo dat waren ze dan. Weer met de billen bloot. Wat zijn jouw beste en slechtste eigenschappen?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog