Dit wil je niet missen...

10x ‘wat je (nog) niet wist over mij’: het vervolg

Een tijdje geleden poste ik ook al zo’n top 10tje. Een top 10tje die wat meer vertelt over de blogster achter het blog. Mijn eigen ‘minute of fame’. Een lijstje met 10 dingen die je waarschijnlijk (nog) niet wist over mij. De vorige 10 vulde ik met gemak in, toen al wetende dat deze lijst veul langer kon worden als ik wou. Want het boek Roelina’s kent nog veel meer geheimen. Dus hierbij opnieuw een top 10tje met de 10x ‘wat je (nog) niet wist over mij’: het vervolg. Komt ie!

Lees ook: 10x ‘wat je (nog) niet wist over mij’

#1 Ik ‘freubel’ graag

Al vanaf kinds af aan knutsel en freubel ik graag. Zowel in huis, hobbymatig als beroepsmatig. Ik maak echt overal werk van. In huis ben ik altijd bezig met decoratie, kaarsje hier, plantje daar. En ook hobbymatig knutsel en freubel ik graag. Maak speciale herinneringsboxen voor mijn kinderen, ontwerp onze eigen kerstkaartjes, geboortekaartjes en verjaardagskaartjes en ik knutsel graag en veel met zoonlief. De knutselspullen liggen hier dan ook op grijpafstand en onze koelkastdeur hangt vol met de creaties van mijn kleine man. Het houd me lekker bezig.

#2 Ik kan (en wil) niet strijken

Ik heb er wel een, zo’n bout. Ik weet ook nog net hoe ik die plank in elkaar moet zetten, maar doen…? Nee, ik strijk amper, eigenlijk nooit. Ik heb er een hekel aan maar kan het ook niet goed. Wanneer ik strijk, strijk ik meer kreukels erin dan eruit. Gelukkig hoef ik de kleding die in mijn kast hangt nauwelijks te strijken. En op die paar items na waar het wel bij moet, denk ik heel vaak… ach dat zakt vanzelf wel recht. Voor manlief moet er zo nu en dan nog wel eens een overhemdje gestreken worden. En heel soms strijk ik dan nog wel eens een kraagje. Maar in de meeste gevallen zal hij dit toch echt zelf moeten doen. Ik bof overigens enorm met mijn moeder. De schat van een moeder (mam, bedankt voor al je hulp aan deze slechte huisvrouw) die regelmatig hier de was doet wanneer ze weer eens op zoonlief past. Want zij blijkt gelukkig wel met die bout en plank overweg te kunnen.

#3 Ik ben een linksrijder

Hoogst irritant als je het manlief vraagt. Ik rijd namelijk in de meeste gevallen links op de snelweg, het liefst de hele rit. Ik rijd meestal te hard en dat betekent dat ik veel moet inhalen. En ik heb echt een verschrikkelijke hekel aan inhalen. Dus dan kan je mijn inziens maar beter links blijven rijden want dat scheelt een hoop gestuur. Tja, ik weet het, zo hoort het niet.

#4 Ik heb een harde buitenkant maar ben heel zacht van binnen

Ik geloof niet in sterrenbeelden. Maar kloppen doet het in mijn geval wel. Ik ben namelijk nogal bitchy van buiten maar een enorme softy van binnen. Typisch Vissen dus. Ik kan soms heel hard en kil overkomen op anderen. Maar diep van binnen, onder die harde buitenkant, zit een zorgzaam, emotioneel en zacht wezentje die het allemaal echt zo kwaad niet bedoelt.

#5 Ik ben een piekeraar

Soms zou ik dat heel graag willen uitschakelen. Even niets aan mijn hoofd. Maar het zit niet in het aard van het beestje. Ik kan echt piekeren over het piekeren. Dat gaat eigenlijk de hele dag (en soms ook in de nacht) door. Het is iets wat echt bij mij hoort. Er is altijd wel iets waar ik me zorgen om maak. En is er niets? dan bedenk ik wel wat. Soms wordt ik gek van mezelf, zoek ik mijn eigen uitknopje. Maar vinden doe ik die nooit. Ik ben nou eenmaal iemand die niet graag de controle verliest en het liefst zoveel mogelijk van te voren plant en voorbereid.

#6 Ik kan niet stilzitten

“Ga nou eens zitten”, krijg ik regelmatig om mijn hoofd geslingerd. Want ik stuiter maar door. Stilzitten dat kan ik echt niet. Ik heb geen rust in mijn hoofd als de dingen niet zijn ‘opgeruimd’ of gedaan zijn zoals ik dat van te voren had uitgedacht. Heb ik een dagje vrij? Dan besteed ik deze dan ook het liefst zo ‘nuttig’ mogelijk. Lees: ik plan de hele godganse vrije dag in met in mijn ogen zinvolle klusjes. Even dit, dat, zus en zo.. en voor je het weet is zo’n dag al weer voorbij. Dan is mijn huis (en hoofd) weliswaar opgeruimd, maar echt genoten van mijn vrije dag heb ik dan niet. Ook daarvoor zou ik wel graag een uitknopje willen hebben, dat ik zo af en toe eens in kan drukken.

#7 Ik ben geen meisje, meisje

Hoewel ik graag freubel, en ook best kan genieten van andere typische vrouwendingen, ben ik absoluut geen ‘meisje, meisje’. Ik speelde vroeger niet met poppen maar met auto’s bijvoorbeeld. En nog steeds houd ik meer van mannendingen dan echte vrouwendingen. Ik ben dan ook graag in het gezelschap van mannen. Lekker ouwehoeren over niks. Ik kijk bijvoorbeeld graag naar bloederige, vechtfilms, luister het liefst naar snoeiharde housemuziek, loop niet weg voor zwaar werk en ben absoluut niet bang om mijn nagels te breken of vies te worden.

#8 Mijn glas is altijd half vol in plaats van half leeg

Dit is ook typisch weer zo’n eigenschap van mijzelf die ik wel eens graag zou willen uitzetten. Want dat glas… dat is eigenlijk altijd half leeg. Ik ga altijd uit van het ergste. Want wanneer ik uitga van het ergste, dan valt het altijd mee, denk ik dan. Ik bekijk de dingen dus altijd van de negatieve kant en dat is voor mijn omgeving nog wel eens lastig.

#9 Ik vloek (te)veel

Tot grote ergernis van manlief en ook mijn pa en ma hebben hier een broertje dood aan. Ik vloek veel, vaak en luid. Zoveel dat ook zoonlief dit gedrag nu kopieert en dat is nog wel een dingetje. Maar ik kan het maar niet laten. Lukt iets niet? Zit iets tegen? Stoot ik mijn hoofd..? Dan gaat dit eigenlijk altijd gepaard met een dikke “g#dverd#mme” die rechtstreeks uit mijn tenen komt. Sorry, maar het lucht zo op. Een potverdorie dekt de lading gewoon niet…

#10 Ik houdt niet van ‘stukjes’ in mijn drinken

Bah…, ik kan daar maar niet aan wennen. Stukjes in mijn drinken of in mijn vla. Vruchtvlees… hoe gezond ook ik vind het niet lekker. Oke, een beetje vruchtvlees is geen ramp, want het is nou eenmaal retegezond. Maar wanneer ik zelfgezegd bestek bij mijn drinken nodig heb, dan moet ik daar echt van kokhalzen. Blech…!

Lees ook: 30 days and counting #10: mijn 3 beste en slechtste eigenschappen

Zo, dat was weer een lijstje met 10 x dingen die je misschien nog niet van mij wist. Weer ontzettend leuk om te maken, maar ook reteconfronterend weer. Want een… ‘oh, ja, dat ben ik’-momentje krijg je wel van dit soort lijstjes. Hoe ziet jouw lijstje eruit?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog