Dit wil je niet missen...

Gezinsvakantie naar Italië #3: kamperen op een grote camping, wat vonden wij ervan?

Uit het zwembad krijgen, deed ik mijn kinderen die eerste dag niet. De andere dagen van onze gezinsvakantie overigens ook niet, zo bleek later. Van alle mooie vakantieplannen die we vooraf maakten om de omgeving te zien, kwam dan ook maar weinig terecht. Want als je op een camping staat zo groot als Camping Park Albatros, met alles wat je nodig hebt binnen handbereik, hoeft dat simpelweg niet.

Lees ook: Gezinsvakantie naar Italië #2: het hagelwitte zwemparadijs van Camping park Albatros

De safari lodgetent

Het was 19:00 uur en de zwembaden gingen sluiten. Gerimpeld van het zwembadwater liepen we weer richting onze safari lodgetent. Een ruime bungalowtent op een verhoogde vlonder. Echt een voordeel als je het mij vraagt. We hadden weinig last van ongedierte en je liep ook niet steeds al het vuil mee naar binnen. Want schoonmaken dat wilde ik deze vakantie zo min mogelijk. Ander voordeel van de safari lodgetent vond ik de ruime afsluitbare veranda. De beide kids konden er naar hartenlust spelen. En met een dreumes die allesbehalve in de buurt van de tent blijft, is zo’n hekje dat je kunt afsluiten best een uitkomst. Op de veranda stond een metalen tuinset en een loungebank met heerlijke kussens. In plaats van op plastic stoeltjes te zitten, konden we voor de verandering eens relaxed chillen bij de tent. De tent was volledig ingericht en voorzien van een keukentje met alle benodigdheden, een koelkast en 3 slaapcabines met échte bedden én matrassen. Als niet kampeerder kon ik het hier wel 10 dagen volhouden.

Oké, zo veel dus over onze tent. Een tent waar we ons 10 dagen lang echt de koning te rijk hebben gevoeld. Maar hoe zit het dan met de rest van die camping? Het toiletgebouw bijvoorbeeld.

Het toiletgebouw met een zindelijke peuter tot gevolg

Zoals je al in deel 1 kon lezen was het toiletgebouw ruim én schoon. Net als de rest van de camping trouwens, want elke ochtend stond er, ongelogen waar, een schoonmaakploeg van minstens 50 man klaar om de camping aan kant te houden. Het toiletgebouw bestond uit een groot aantal warme douches en een shit load (leuke woordspeling) aan toiletten. In het midden van het gebouw trof je het kindergedeelte aan. Daar was echt aan alles gedacht. Kleine, geinige wastafeltjes, douches speciaal voor kinderen, ieniemienie toiletjes waar alles op kinderhoogte zat. Naar de wc gaan was een feest. Het is dan ook mede dankzij dit dat we thuis kwamen met een zindelijke peuter.

Lees ook: Gezinsvakantie naar Italië #1: de grootste camping en de Quest van inchecken

De centrale pleinen

Alle tenten en mobile homes lagen aan bestrate laantjes. De laantjes waren goed verlicht en kwamen allemaal uit op de twee centrale pleinen op het park, daar waar het verder allemaal gebeurde. Bij de lagune zwembaden was een animatiepodium. Je kon er genieten van een buffet in een groot buffetrestaurant. En er was een flinke bar, pal gelegen naast het zwembad. Overdag kon je hier, wanneer je aan het zwembad lag, wat eten, een ijsje scoren of een drankje doen.

Bij het tweede plein waren maar liefst twee restaurants én een take away. Een groot terras met een podium waar ‘s avonds live muziek werd gespeeld, verbond de beide restaurants met de gelateria. Daar kon je het lekkerste ijs kopen dat ik ooit heb gegeten. Dat we iedere avond een ijsje haalde zal je dus niet verbazen.

Naast de ijssalon was er ook een grote snoepwinkel én een arcadehal. Die laatste, daar trof je vriendlief met enige regelmaat aan. Als flipperkastfan kon hij, met de 3 flipperkasten die er stonden, zijn lol op. Zoonlief vond het eveneens machtig en was er niet weg te slaan.

Bij ditzelfde plein vond je ook de kinderanimatie, mét bijbehorende ballenbak. Helaas was de kinderanimatie pas vanaf 4 jaar dus voor onze kleine kampeerders nog net een brug te ver. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken, want zij konden hun lol op in de immense speeltuin. Glijbanen, klimrekken, wipkipjes, zoveel had ik er nog nooit bij elkaar gezien. Voor de wat grotere kinderen was er zelfs een hoogteparcours. Kortom, je had geen kind aan ze.

De campingsupermarkt, de lokale super is er niks bij

De beide pleinen werden verbonden door de supermarkt. En ook die supermarkt verdient wat aandacht. Deze was namelijk groter dan de lokale super bij ons in het dorp. Alles wat je maar wilde, kon je er krijgen. Van luiers tot aan brood en van groente tot aan drank. Hoewel we een aantal keren buiten de camping boodschappen hebben ingeslagen, gingen we toch eigenlijk dagelijks wel even naar de supermarkt op de camping.

Met de trein

Verder vond je op de camping een treintje die meteen als taxi fungeerde voor de kampeerders achter op de camping. Om maar even aan te geven hoe groot het campingterrein was. En hoewel de trein dus door velen functioneel werd gebruikt, gingen zoonlief en ik er in om voor de lol een ritje over de camping te maken. Onze monden vielen open van verbazing wat je dan allemaal ziet. In een ritje van een kleine 20 minuten onttrokken de meeste luxe mobile homes  ons aan het gezichtsveld.

Je hoefde je geen minuut te vervelen

Twee keer in de week was er een avondmarkt op de camping. En elke avond werd er op het ene plein livemuziek gespeeld en kon je op het andere plein genieten van een DJ. Aan iedereen was gedacht en je hoefde je er geen minuut te vervelen. Dat we dus uiteindelijk nauwelijks van de camping zijn geweest, zal je na het lezen hiervan misschien niet meer zo verbazen. Na een aantal dagen leek het zelfs alsof we in een dorpje zaten, in plaats van op een grote camping.

Zijn we dan helemaal niet weggeweest deze vakantie? Natuurlijk wel.

Een dagje naar mooi Siena

We zijn halverwege onze vakantie een dag naar Siena geweest, op ongeveer 1,5 uur rijden van de camping. En hoewel Siena echt een fantastische stad is, met mooie oude architectuur en een heerlijk centrum om te winkelen en te eten, besloten we het hierbij toch te laten. Het gebied aan de Toscaanse kust is namelijk behoorlijk uitgestrekt. Je zit dan ook al gauw een uur in een snikhete auto op weg naar een beetje bewoonde wereld. Met 2 kleine blagen op de achterbank bleek dit voor ons niet het meest ideaal. Niet dat we ons er niet vermaakt hebben, Siena is echt fantastisch mooi. Maar eenmaal terug op de camping doken we met z’n allen dankbaar in het heerlijke, peutervriendelijke zwembad.

Het Toscaanse strand

Ook hebben we een dag het strand bezocht. De zee bevond zich namelijk op loopafstand van de camping, dus een dagje strand kon niet ontbreken. Bepakt en bezakt met parasol, strandlakens en emmertjes en schepjes verhuisde de familie Roelina’s richting zee. Een lange, rechte weg, gevolgd door een zandpaadje door de beboste duinen leidde ons richting de Toscaanse kust. Daar lag een weids zandstrand met grof zand op ons te wachten. Het fijne aan het strand was de verkoelende zeewind. Dat het ruim 36 graden was, had je hierdoor gelukkig niet zo door. Maar verbranden deed je daardoor des te sneller. Ik smeerde mij dus een ongeluk, dat kun je wel voorstellen. Als de dood was ik dat die blanke kinderhuidjes door de Italiaanse zon te grazen genomen zouden worden. Plakkend van de zonnebrandcrème speelde ons kroost in het zand, maar het leek ze niet te deren. Onder het zand bedolven, bouwden ze samen aan zandkastelen, groeven ze kuilen en baden ze om beurten pootjes in het zoute zeewater.

De dierentuin, een aangename afwisseling

Op één van de laatste dagen bezochten we nog een kleine dierentuin. Die lag op ongeveer een half uurtje rijden van de camping. De dierentuin had wat ons betreft meer weg van een uit de kluiten gewassen kinderboerderij, maar dat zagen onze blagen niet. De eigenaar van het dierenpark kon klaarblijkelijk geen keuze maken of hij nou een dierentuin wilde of een museum. Tussen de dierenverblijven in vond je namelijk allerlei vreemde verzamelcollecties. Vitrines vol met oude bierblikjes, oud speelgoed, oude posters, wijnflessen, je kon het zo gek niet bedenken. Maar ook dat zagen onze oogappels niet. Zij genoten enkel van de aanwezige dieren die zelfs wij als volwassenen best uniek vonden. Zo hadden ze er een dingo (ik had nog nooit van mijn leven een dingo gezien), vleermuizen zo groot als honden, een ontsnapte pelikaan die onze weg versperde én nog veel meer opzienbarende beesten. Hoewel we er niet veel van verwachtten, vond ik de dierentuin een aangename afwisseling.

10 dagen zwembad, het was goed

Maar eerlijk waar, meer dan dat deden we niet. Het hoefde simpelweg niet. En hoewel het eigenlijk tegen al mijn principes indruiste, moet ik achteraf concluderen dat het goed is geweest. Onze kinderen werden al blij wanneer we weer in de buurt van het zwembad kwamen. Het zwembad dat geheel was bekleed met een antislipvloer en niet dieper was dan 50 cm. Waar onze blagen zelfstandig in konden en wij niet bang hoefden te zijn dat ze koppie onder gingen. Met de leuke speelheuvels en glijbanen waar onze peuter maar geen genoeg van kreeg. Het zwembad waar wij aan de rand op een bedje konden toekijken naar hoe ons kroost zich vermaakte. Wij blij, kids blij. En laten we eerlijk zijn, is dat niet minstens zo belangrijk?

Hoe kijk ik terug op onze gezinsvakantie naar Italië

Hoe ik terugkijk op deze vakantie op één van de grootste campings van Italië, kan ik dan ook kort over zijn: Camping Park Albatros was fantastisch! Zeker met kleine kinderen.

Wil je weten wat wij nog meer deden deze vakantie? Lees dan volgende week het volgende en laatste deel van ons vakantieverslag van onze gezinsvakantie naar Italië.

 

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog